rot

Vad gör “Rota en telefon” Menar

Q: “Jag hörde att rota en telefon eller rotad telefon, böka, etc.. i android forum men jag vet inte vad det innebär. Du kan förklara det i enkla ordalag?”

Rota en telefon

Till “rot” telefonen innebär att få root-åtkomst (administratörsrättigheter) på OS i telefonen. Det är liknande program som körs som administratör i Windows. När du skaffar en ny telefon, medan det finns en hel del inställningar kan du justera, Du kan bara ändra vad tillverkaren tillåter dig att. Med root-åtkomst, Du kan ändra telefonens appar på den mycket djupaste nivån, även operativsystemet.

Du vet, de flesta telefoner har begränsad tillgång när det gäller vad du kan och inte kan göra på det. Detta är inte en dålig sak, eftersom det kan förhindra att användare oavsiktligt bryta något inte ska de bråka med, som systemfiler. Emellertid, något de begränsade är inte riktigt så uppdrag kritiska.

Till exempel, de kan förinstallera vissa onödiga program på telefonen som du inte kan avinstallera, men böka telefonen ger dig denna behörighet. Det gör också att du kan uppgradera till nyare versioner av Android innan tillverkaren eller cell leverantör göra uppdateringar tillgängliga för dig. Vad är mer, Du kan flash anpassade Rom på telefonen.

Böka maj håligheter din garanti, och det finns en liten chans att du helt kunde bryta telefonen för evigt. Du bör ta det på allvar. Men det är fortfarande helt värt det för alla godsaker får du tillgång till.

För mer information, Du kan läsa dessa:

Vad gör jag vinna från böka?
Finns det några risker att rota telefonen?
Vad är bootloader och hur till låsa upp?
Hur Root din Android-telefon och tablett?
Hur man säkerhetskopiera Android-telefon

Knappen Dela