rot

Vad Gör “Root en telefon” Medelvärde

Q: “Jag hörde rot en telefon eller rotade telefon, rotbildning, etc.. i android forum men jag vet inte vad det betyder. Kan du förklara det på ett enkelt sätt?”

roten en telefon

Till “rot” telefonen innebär att få root-access (administratörsrättigheter) på OS telefonens. Det är liknande program som körs som administratör i Windows. När du får en ny telefon, medan det finns en hel del inställningar kan du justera, Du kan bara ändra vad tillverkaren gör att du kan. Med root-access, du kan ändra telefonens apps på de allra lägsta nivå, även operativsystemet.

Du vet, de flesta telefoner har begränsad tillgång när det gäller vad man kan och inte kan göra på det. Detta är inte en dålig sak, eftersom det kan hålla användare från att oavsiktligt bryta något de inte borde bråka med, som systemfiler. Emellertid, något som de begränsade är egentligen inte så kritiska.

Till exempel, de kan förinstallera några onödiga program på din telefon som du inte kan avinstallera, men böka telefonen kommer att ge dig den här behörigheten. Det kommer även att låta dig att uppgradera till nyare versioner av Android innan tillverkaren eller cell leverantör gör uppdateringar tillgängliga för dig. Vad är mer, du kan blinka egna skivor på din telefon.

Böka kan ogiltigförklarar garantin, och det finns en liten chans att du helt kan bryta din telefon alltid. Du bör ta det på allvar. Men det är fortfarande helt värt det för alla godsaker du får tillgång till.

för mer information, du kan läsa dessa:

Vad jag vinna hejar?
Finns det några risker att utrota din telefon?
Vad är bootloader och hur man låser upp?
Hur rota din Android-telefon och tablett?
Säkerhetskopiera Android

Share-knappen