Varför root

Vad gör jag vinna på Rooting

Jag har rotat min telefon. Vad nu? Vad jag vinna hejar?” Detta är en vanlig fråga från dem som bara har rotat sina telefoner. Faktiskt, innan du root telefonen, du kanske vill veta vad apps, Romskivor och andra förmåner du kan få från böka. Och här är varför du ska rota din Android-telefon.

Relaterat:

Vad är Root Mean?
Risker med böka din telefon
Hur att låsa upp din starthanterare
Hur att utrota din Android-enhet
Säkerhetskopiera Android

Avinstallera bloatware

Telefonen tillverkare alltid lägger sina egna appar till telefonen som ofta är märkta som systemprogram och kan därför inte avinstalleras (t.ex.: Samsungs Music Hub, Bok nav etc). De kan göra din telefon långsam och upptar minne och utrymme. Med root-access, du kan bli av med dem.

avinstallera bloatware

Klocka eller underclock CPU

Med en app som SetCPU, du kan styra processorns hastighet telefonen genom överklockning (ange din CPU max frekvens högre än standardvärdet) eller underklock (ställa in den lägre än min värde). Överklockning hjälper om du vill köra en applikation som behöver höga krav. Även underklock hjälper till att få ett bättre batteritid.

Till exempel, Du kan göra din processor överklockad när du spelar grafikintensiva spel, men har dem rita ett minimum ström när skärmen är avstängd.

SetCPU för root användare

Bättre säkerhetskopiering

Google gör ett bra jobb med att hålla kontakterna, post, meddelanden, kalendrar, resenärer, appar och andra Google-y saker i ordning. Men med en app som kallas Titan Backup, inte bara säkerhetskopiera alla dina appar, men också kan säkerhetskopiera alla data som lagras i dessa program.

Titan-backup

Få uppdateringar snabbare

Android mobiltelefontillverkare tar alltid månader för att frigöra de senaste Android uppdateringarna (och vissa telefoner har även ingen chans att uppgradera). När Google meddelade Lollipop, kanske du ändå att få Jellybean. Så varför är du fortfarande väntar på den senaste OS när du bara kan root telefonen och få det just nu? Vem har tålamod?

Android utvecklare kan ofta få det nya operativsystemet på en telefon månader innan bäraren släpper uppdateringen. När du rotade, du behöver bara hitta den OS-version du vill ha och installera den (optimerad för din specifika enhet).

Automatisera allt

Med en fantastisk app Tasker, som använder "om detta, då som "mentalitet, du kan göra din telefon ett geni. Det kan automatisera allt på din telefon. Till exempel, kan du automatiskt tysta telefonen på natten, slå på Wi-Fi när du är hemma, öppna upp musik app när du ansluter till din bils Bluetooth. Faktiskt, det behöver inte root-access, men om du är rotade, det kan göra mycket mer än du tror. För mer automation inspiration, checka ut här.

Tasker

Flash en anpassad ROM

Detta är en av de bästa fördelarna med böka. En anpassad ROM är i grunden en anpassad version av Android, Det kan vara en lager version av Android, lägger till några praktiska funktioner, lägger massor av riktigt unika funktioner, eller ändra din Android från topp till tå. Förresten, CyanogenMod är en mycket populär rom som många människor sätter på sina telefoner.

CyanogenMod

Obs: Du egentligen inte behöver root-access blinka en anpassade ROM, om du kommer att behöva låsa upp din starthanterare (en process som ibland levereras med root-access). Och du bör alltid göra en säkerhetskopia innan du installerar ROM, eftersom du kan också behöva torka alla data och cache på telefonen innan du installerar ett ROM.

Utöver ovanstående, det finns andra fördelar som du kan gräva själv. I slutet, Jag måste påminna er om att böka kommer tegel telefonen alltid, så var försiktig. Men jag tror att det är värt risken.

Share-knappen