DFU-läge

Hur du sätter din iPhone, iPad och iPod touch i DFU-läge

Vad är DFU-läge?

DFU (Device Firmware Update) läget är ett tillstånd som gör att du kan sätta din iPhone för att samverka med iTunes, men laddar inte den senaste versionen av iOS eller bootloader på det. Det är den största skillnaden mellan DFU-läge och återställningsläge.

DFU-läge kan du ändra och välja den fasta programvaran som du vill installera på din iPhone. Till exempel, du skulle använda DFU-läge om du vill installera en tidigare version av iOS, jailbreaka din iPhone eller låsa upp SIM. Om standard återhämtning inte fungerar för dig att få din enhet tillbaka till fungerande skick, DFU kan hjälpa dig.

Hur man skriver in DFU-läge

1. Anslut din enhet till datorn och välj din iPhone från listan över enheter i iTunes.
2. Stänga av enheten.
3. Håll strömknappen 3 sekunder.
4. Tryck och håll in hemknappen samtidigt fortsätta att hålla ned strömknappen. Gör detta för 10 sekunder.
5. Släpp strömbrytaren och fortsätta hålla hemknappen tills du får en popup från iTunes att enheten är erkända som i återställningsläge.

Det är allt, du är i DFU-läge. Denna process fungerar för iPhone, iPod, och iPad så oavsett vilken iOS-enhet du använder kan du använda den här guiden.

Så för att avsluta DFU-läge

Om du vill gå ur DFU-läge, Håll ned Sleep / Wake-eller Power-knappen och hemknappen samtidigt i minst tio sekunder, tills Apple-logotypen visas.

Fastnat i DFU-läge

Om du fastnar i DFU-läge och behöver komma ut, bara hålla på strömbrytaren och hemknappen samtidigt tills Apple-logotypen visas. (Se även: Hur får man ut i DFU-läge)

Knappen Dela