BluRay till xbox360

Så spelar Blu-ray-filmer på Xbox 360

Xbox är inte bara en bra spelkonsol, men också en bra mediaspelare. För den har en DVD-enhet, varje Xbox 360 kan spela DVD-filmer direkt ur lådan, utan någon speciell mjukvara eller hårdvara krävs.

gör xbox 360 Spela Blu-ray?

Med den ökande populariteten för Blu-ray, du kan ha en stor samling av Blu-ray-skivor och vill använda din Xbox-konsol för att spela det. Emellertid, du fann det omöjligt eftersom den inte har en inbyggd Blu-ray-enhet. Så, finns det något sätt att spela Blu-ray-filmer på Xbox 360(Förresten, de senaste Xbox One har en Blu-ray-enhet). Ja, Det finns. Vi kan konvertera Blu-ray-skivan till hårddisken, sedan spela det på Xbox. Och denna artikel kommer att visa dig vägen till konvertera Blu-ray-filmer och spela det med Xbox 360.

Innan vi börjar, Vi behöver

  • Naturligtvis Xbox 360 och en Blu-ray-enhet.
  • Vi borde känna till Xbox 360 stöd 720p och 1080p upplösning i AVI, MP4, MÅLTIDER, WMV, etc.. videoformat.
  • Vi behöver en Blu-ray Ripper programvara att konvertera Blu-ray-filmer för de Xbox 360 kompatibla videoformat. Blu-ray Rippers på marknaden är alla shareware, men du kan prova MakeMKV, som kan låta dig att rippa Blu-ray-skivor till MKV(MKV är inte heller stöds av Xbox 360) gratis så längs som 30 dagar. Då måste du betala.

Hur rippa Blu-ray-filmer för Xbox 360

Steg 1:Importera Blu-ray-filmer

Sätt i Blu-ray-film skiva i enheten, sedan ladda ner och installera programmet ovan. Kör programmet och klicka på "Load Disc"-knappen längst upp till vänster. Du kan välja last BD-skiva och BD-mappen, även IFO-filer. Importerar Sedan Blu-ray-filmer du vill i programmet. Du kommer att se ett gränssnitt som den här nedan. (klicka för större bild)

convert blu ray movies to xbox 360

Steg 2: Välj utgång profil för Xbox 360

Klicka på "Profil" ram och välj ett format för Xbox 360 i följande rullgardinslista. Här väljer vi "Xbox 360 H.264 HD-video (*.MP4)". Denna profil är optimerad för Xbox 360 redan. Dess standardupplösning är 1280 x 720, Du kan enkelt ändra det till 1920 x 1080 genom att klicka på knappen "Inställningar" till höger om "profil". Andra video parametrar kan också redigeras. Till exempel, video-codec, audio codec, Bithastighet, sidförhållande, 3d inställningar, etc..

Xbox-profil

Steg 3: Börja rippa Blu-ray-filmer till Xbox 360

Med alla inställningar ner, Klicka på den största "Konvertera" för att starta processen att rippa Blu-ray-filmer till MP4-format. När konverteringen är klar, sätta video till Xbox 360 och spela upp det. Nu njuta.


Knappen Dela