låsa upp bootloader-på-android

Hur till låsa upp Bootloader på Android-enhet

Vad är bootloader

Bootloader är en bit kod som talar om Android-enhetens operativsystem hur till stöveln upp. Det är oftast låst eftersom tillverkaren vill att du ska hålla sig till sin Android OS-version, som är särskilt utformad för din enhet. Med bootloader låst, Du kan inte anpassa din avisa (t.ex.. Flash en Custom ROM).

Beredning

Låsa upp din starthanterare

Varning: Låsa upp bootloader håligheter din garanti. Det våtservetter också helt (format) din Android telefonens interna minne inklusive applikationer, kontakter, textmeddelanden, bilder och så vidare.

1. Aktivera USB-felsökning på enheten. (Guide här)

2. Anslut enheten till datorn via en USB-kabel. Om du är första gången att göra det., du kommer att få en pop-up be om tillåtelse.

USB-felsökning

3. Öppna terminalen på datorn (Tryck Win + R, Skriv cmd och tryck Enter), Ändra mapp till plattformsverktyg i Android SDK. Vanligtvis, det ser ut så här, men du måste hitta den exakta sökvägen där du installerade Android SDK på datorn:
C:/Android SDK/adt-bundle-windows-x86_64-20131030/sdk/platform-tools/

Ändra sökvägen till mappen, du behöver sätta "cd" framför det, så hela kommandot skulle se så:
CD C:/Android SDK/adt-bundle-windows-x86_64-20131030/sdk/platform-tools/

CMD

4. Vänligen skriv sedan följande kommandorad för att starta enheten i fastboot läge:
ADB reboot bootloader

5. När enheten är i fastboot läge, typ efter kommandoraden:
Fastboot enheter

6. Nu kan du se enhetens serienummer. Om du inte kan se ditt serienummer, och istället se “<väntar på enheten>”, installera den “Android SDK.

7. Skriv sedan följande kommando raden och tryck på RETUR-tangenten:
Fastboot oem låsa upp

8. En friskrivningsklausul visas på din enhet som måste accepteras. Använd volymknapparna för att välja alternativet “Ja”, och tryck på power-knappen för att bekräfta val.

låsa upp bootloader

9. Om enheten inte automatiskt starta om, starta det från menyn.

Grattis, du enheten är nu upplåst.

Eftersom Android är en öppen källa OS och är tillgänglig på många olika hårdvara, varje tillverkare har sin egen version av bootloader. Många av dem ger metoder för att hjälpa dig att låsa upp bootloader på deras hemsida.

Vissa tillverkare och transportörer tillåter inte bootloader upplåsning, men du kan ofta hitta en väg runt det i den XDA Developers forum.

Knappen Dela