BitLocker-kryptering

Hur du krypterar en USB-enhet gratis

Du får leta efter några gratis krypteringsprogram för din USB-enhet eller hårddisk. För några dagar sedan, Jag försökte hitta en USB-krypteringsprogramvara för min farbror. Men till slut hittade jag själv söker långt och försumma vad som ligger nära till hands. Faktiskt, använda den inbyggda Windows-verktyg som heter BitLocker är bäst eftersom det är säkert och kräver ingen ytterligare lön.

Hur du aktiverar BitLocker för att kryptera USB-enhet

Först av allt, Du måste se till att datorns operativsystem är någon icke-hem smak av Windows Vista/7/8/8.1/10. Eftersom hem smaker av Windows Vista/7/8/8.1/10 inte har BitLocker-verktyget i dem. Också, någon version av Windows före Windows Vista inte har BitLocker.

1. Logga in med administratörskontot till ditt Windows.
2. Sätt in USB-enheten till datorn och dubbelklicka på Denna PC på skrivbordet.
3. Högerklicka på USB-enheten och klicka på Aktivera BitLocker.

kryptera-usb-enhet-1

4. välja hur du vill låsa upp enheten. Du kan använda ett lösenord eller ett smartkort. Här använder jag ett lösenord låsa upp disken i denna demonstration. (Använda lösenord kommer att vara mer enklare.)

kryptera-usb-enhet-2

5. Välj ett sätt att säkerhetskopiera återställningsnyckeln. Du kan spara den på ditt Microsoft-konto, en fil på datorn, eller skriva ut återställningsnyckeln. Jag väljer att spara en fil.

kryptera-usb-enhet-3

Obs: Återställningsnyckeln är nyckeln backup som du kan använda för att komma åt din krypterade USB driva ifall du glömmer ditt lösenord eller förlora ditt smartkort.

6. I Spara återställningsnyckeln som Box, Välj en spara plats, och klicka sedan på Spara.
7. den följande Välja hur mycket av din disk för att kryptera fönster, välja Kryptera bara använt diskutrymme, vilket skulle vara snabbare, och klicka Nästa.

kryptera-usb-enhet-4

8. Klicka Börja kryptera Om du är redo.

kryptera-usb-enhet-5

9. Vänta tills processen kryptera komplett. Detta kommer att ta lång tid, ha tålamod.

kryptera-usb-enheten-6

Hur du stänger av BitLocker

Gå till Kontrollpanelen, att klicka på System och säkerhet, att klicka på BitLocker-diskkryptering, då kan du se krypteringsstatus för varje enhet.

Klicka Inaktivera BitLocker, och klicka sedan på Dekryptera enheten. Vänta tills processen komplett.

dencrypt-usb-enhet

Knappen Dela