BitLocker-kryptering

Hur du krypterar en USB-enhet gratis

Du kan efter några gratis krypteringsprogram för din USB-enhet eller hårddisk. För några dagar sedan, Jag försökte hitta en USB-krypteringsprogram för min farbror. Men till slut fann jag mig själv söker långt och försumma det som ligger nära till hands. Faktiskt, genom att använda den inbyggda i Windows verktyg som heter BitLocker är bäst som det är säkert och kräver ingen extra lön.

Hur du aktiverar BitLocker för att kryptera USB-enhet

Först av allt, måste du se till att din dators operativsystem är alla icke-hem smak av Windows Vista / 7/8 / 8.1 / 10. Eftersom hem smaker av Windows Vista / 7/8 / 8.1 / 10 inte har BitLocker verktyg i dem. Också, någon version av Windows innan Windows Vista inte har BitLocker.

1. Logga in med administratörskontot för din Windows.
2. Sätt i USB-enheten till datorn och dubbelklicka Denna PC på skrivbordet.
3. Högerklicka på USB-enheten och klicka Aktivera BitLocker.

kryptera-usb-enhet-1

4. Välj hur du vill låsa den här enheten. Du kan använda ett lösenord eller ett smartkort. Här använder jag ett lösenord för att låsa upp enheten i denna demonstration. (Använda lösenord blir mer lättare.)

kryptera-usb-enhet-2

5. Välj ett sätt att säkerhetskopiera din återställningsnyckel. Du kan spara den till ditt Microsoft-konto, en fil på datorn, eller skriva ut återställningsnyckeln. Jag väljer spara till en fil.

kryptera-usb-enhet-3

Obs: Återställningsnyckeln är backup nyckel som du kan använda för att få tillgång till krypterade USB-enheten om du glömmer ditt lösenord eller förlora ditt smartkort.

6. I Spara BitLocker-återställningsnyckel som låda, välj en spara plats, och klicka sedan på Spara.
7. på följande Välj hur mycket av din disk för att kryptera fönster, välja Bara kryptera använt diskutrymme, som skulle vara snabbare, och klicka Nästa.

kryptera-usb-enhet-4

8. Klicka Börja kryptering om du är redo.

kryptera-usb-enhet-5

9. Vänta tills kryptera processen klar. Detta kommer att ta lång tid, var tålmodig.

kryptera-usb-enheten-6

Hur du stänger av BitLocker

Gå till Kontrollpanel, klick System och säkerhet, klick BitLocker-diskkryptering, då kan du se krypterings status för varje enhet.

Klicka Stäng av BitLocker, och klicka sedan på Dekryptera Drive. Vänta tills processen klar.

dencrypt-usb-enhet

Share-knappen