iCloudBasics

Hur du säkerhetskopiera och återställa din iPhone, iPad, iPod Touch med hjälp av iCloud

Du kan oftast använda iTunes för att säkerhetskopiera de flesta uppgifterna på vår iPhone, iPad och iPod Touch, detta kan också göras genom att använda iCloud. Här visar vi hur du säkerhetskopiera och återställa innehållet på din iPhone, iPad, och iPod Touch med hjälp av iCloud.

Vad är icloud?

iCloud är en molnlagring, vilket tillåter användare att lagra data såsom musik och iOS applikationer och det fungerar också som en data synkronisering centrum för e-post, kontakter, kalendrar, bokmärken, anteckningar, påminnelser (att göra-listor), iWork-dokument, bilder och andra data. Du kan komma åt innehållet oavsett enhet du är på.

iCloudBasics

Det ger också användare att trådlöst säkerhetskopiera sina iOS-enheter till iCloud istället för att manuellt göra det via iTunes.

Säkerhetskopiera med hjälp av iCloud

Om du har aktiverat iCloud Backup på dina iOS-enheter med iOS 5 eller senare, iCloud kommer backar upp de viktigaste uppgifterna automatiskt. Du hittar strömbrytaren på din iPhone, iPad, eller iPod touch i Inställningar > icloud > säkerhetskopiering & Förvaring, det körs på en daglig basis så länge enheten är över Wi-Fi, låst, och är ansluten till en strömkälla.

Du kan också säkerhetskopiera manuellt när enheten är ansluten till Internet via Wi-Fi genom att välja tillbaka upp nu från Inställningar > icloud > Förvaring & säkerhetskopiering.

iOS7-icloud_backup

Återställa från en säkerhetskopia

Först, Du kan läsa mer om Vad iCloud säkerhetskopierar.

  1. Följ de initiala steg i iOS Inställningsassistent (Välj språk, och så vidare).
  2. Välj Återställ från iCloud Backup När assistenten uppmanar dig att ställa in din iPhone (eller andra iOS-enhet).
  3. Välj den säkerhetskopia som du tidigare skapat.

Om du redan har ställt in din enhet, du bör radera alla aktuella innehåll först. Tryck på Inställningar > Vanliga > Återställ > Radera allt innehåll och inställningar. Gör detta endast om du redan har en säkerhetskopia, eftersom detta steg kommer att ta bort alla aktuella innehåll från enheten.

iOS7-set_up_your_phone

Obs: Det är bättre att ansluta enheten till en strömkälla tills återställningen är klar. Och se till att denna dator har den senaste versionen av iTunes.

Lär dig att säkerhetskopiera din enhet med iTunes.

Knappen Dela