risker-till-root

Finns det några risker att rota en Android-enhet

Du kan se massor av tutorials berätta hur du förankra din mobil eller surfplatta, men sällan nämna några potentiella risker. Så den här artikeln kommer att besvara några frågor om riskerna för böka.

Relaterat:

Vad är roten?
Vad jag vinna hejar?
Lås upp din bootload
Hur att utrota din Android-enhet
Säkerhetskopiera Android

Har det potential att tegel enheten?

Ja, det är möjligt. Eftersom du spelar med dina systemfiler du kör en risk för bricking telefonen (telefon inte sättas till en oanvändbar tillstånd motsvarar en tegelsten). Men det borde vara mycket osannolikt om du följer instruktionerna noga. Du vet, det finns tiotusentals Android-användare har rotat sina telefoner framgångsrikt. Även om det verkligen du tegel telefonen, det kan återvinnas 99% i tiden genom att bara blinka annan firmware eller blinkar tillbaka beståndet firmware.

Kommer det ogiltigförklarar min garanti?

Definitivt. Men i de flesta fall har du möjlighet att återställa telefonen till ett tillstånd som de aldrig kommer att veta att du rotade telefonen. Och ibland är de inte ens kontrollera om du rotade telefonen när du kommer tillbaka det.

Kommer jag sluta få uppdateringar?

Inte, böka kommer inte hindra dig att få några uppdateringar. Om du rot och hålla lager ROM eller blinkar en aktie ROM, du kommer fortfarande att få OTA uppdatering (men kör en uppdatering kommer un-root telefonen). Och om du blinkar en anpassad ROM, Du kan också få sina egna ständiga uppdateringar (som CyanogenMod, Pananoid).

Kommer polisen dyker upp på min ytterdörr nästa dag?

Inte, böka din telefon är inte olagligt. Så oroa dig inte om det här. Förutom, vem vet det!

Något annat bör jag veta om böka?

Inte, verkligen, rotbildning är en relativt smärtfri process med många av dessa “lätt beröring (en)root verktyg” och även då det finns en uppsjö av guider och hjälp från XDA att guida dig och lösa eventuella problem som du kan ha. Men om du är nöjd med din telefon precis som det är, gör då inte root.

Om du vill veta hur man rota, vänligen gör lite läsning om enheten vid bibel Android: XDA-utvecklare.

Share-knappen