risker-till-root

Finns det några risker att rota en Android-enhet

Du kan se massor av tutorials berätta hur att rota telefonen eller surfplattan, men sällan nämna eventuella risker. Så besvarar denna artikel några frågor om riskerna för böka.

Relaterade:

Vad är roten?
Vad gör jag vinna från böka?
Låsa upp din bootload
Hur root din Android-enhet
Hur man säkerhetskopiera Android-telefon

Har den potential att tegel enheten?

Ja, Det är möjligt. Eftersom du spelar med dina systemfiler kör du en risk för bricking telefonen (telefon som återges till en oanvändbar som motsvarar en tegelsten). Men det bör vara mycket osannolikt om du följer instruktionerna noggrant. Du vet, Det finns tiotusentals Android-användare har rotat sina telefoner framgångsrikt. Även om verkligen du tegel telefonen, Det kan återvinnas 99% gånger av bara blinkar en annan firmware eller blinkande tillbaka beståndet firmware.

Det kommer ogiltigförklarar min garanti?

Definitivt. Men i de flesta fall har du möjlighet att återställa telefonen till ett villkor att de vet aldrig att du rotat telefonen. Och ibland de ens Kontrollera inte för att se om du rotat telefonen när du lämna tillbaka den.

Jag kommer sluta få uppdateringar?

Inte, böka kommer inte att hindra dig att få alla uppdateringar. Om du root och hålla lager ROM eller flash ett lager ROM, du kommer fortfarande få OTA uppdatering (men kör en uppdatering kommer un-root telefonen). Och om du flash en anpassad ROM, Du kan också få en egen ständiga uppdateringar (såsom CyanogenMod, Pananoid).

Polisen visar på min ytterdörr nästa dag?

Inte, Det är inte olagligt att böka telefonen. Så oroa dig inte för detta. Förutom, Vem vet det!

Något annat bör jag veta om böka?

Inte, Verkligen, böka är en relativt smärtfri process med många av dessa “lätt en touch (FN: s)Root verktyg” och även då finns det en uppsjö av guider och hjälp från XDA att vägleda er och felsöka eventuella problem som du kanske. Men om du är nöjd med din telefon precis som det är, sedan inte rota.

Att lära sig hur root, Vänligen gör en del läsning om enheten på Bibeln av Android: XDA-utvecklare.

Knappen Dela