smartphone-säkerhet

Topp 10 Smartphone säkerhetstips

smartphone-säkerhet

Du har förmodligen läst en hel del om cyber-terrorister och hur för att skydda din dator, men av någon anledning, många människor oroa dig inte så mycket om smartphone-säkerhet. Kanske för att det är inte bara som en traditionell hårddisk där du lagrar alla dina dokument, bilder, videor, etc., men dagens hyperaktiva smartphone kunder lagra tillräckligt detaljerad information på nätet som är ganska känsliga som andra, som cyber-terrorist, skulle gärna njuta av att ta när du surfar på nätet på lokal café.

Lyckligtvis, smartphone säkerhet uppnå dragkraft och du hittar ett antal steg som du kan vidta för att hjälpa stoppa din smartphone från att äventyras. Verkligen, massor av samma åtgärder som du tar för att skydda din dator kan användas för att skydda din smartphone för. För dem som har alla dina egna strategier för att förvärva din smartphone, berätta för oss inom kommentarerna.

1. Använd-lösenord överallt

Oavsett om du har en Android-telefon eller kanske en Apple iPhone, du har möjlighet att förhindra användning av enheten med tillägg av ett lösenord eller kanske ett lås mönster på Android. Denna enkla säkerhetsåtgärd kan hindra känslig information från att bli sedd av andra. Detta är särskilt viktigt för dem som har en hel del program som är installerade där privata data sparas som finansiella tillämpningar (Än, bankapplikationer, etc.), journal applikationer (DayOne), notis applikationer (Ever), etc.. På några av dessa program som Mint och DayOne, Du kan inkludera en lösenkod speciellt för din ansökan, att vi alltid gör dessutom mot lösenordet för att skydda huset skärmen.

Huset skärm lösenord är viktigt eftersom många av de e-postprogram (Mail på iPhone och Gmail på Android) har ingen aning kommit med ett val att lösenkod din e-post. E-postmeddelanden kan innehålla massor av personuppgifter och även, eftersom många människor besöker partier och sedan lämna sina telefoner på stolar, det är super lätt för någon att snoka runt dina saker.

2. Skydda ditt iCloud & Google-konto

Den 2: a faktorn många människor inte inser är när någon skulle kunna komma till ditt iCloud eller Google-konto, de har möjlighet att få tillgång till många uppgifter som du kan skapa och redigera av din smartphone. Under dessa tillfällen, det är en väsentlig olägenhet att låta 2-stegs kontroll på dessa två konton. Jag har skrivit om hur du skyddar ditt Google-konto och hur man korrekt inställning säkerhetskopiering och återställning val för 2-stegs verifikation.

Det är ganska absurt, Men ditt Apple-ID kontrollerar i huvudsak användningen av varje Apple-tjänst som för närvarande finns tillgänglig från iTunes till iCloud till Ansiktet-tid till iMessage, etc., etc.. Om en person har tillgång till ditt Apple-ID, de kan förstöra din Apple-existens, inklusive att ta bort din Apple iPhone, iPad och Mac distans. Det är nästan exakt samma problem med Google. Ditt Google-konto i huvudsak loggar in dig i alla Google-tjänster från YouTube till Gmail till Google Play till Google Maps till Google Kalender till Picasa till Google , etc., etc., etc..

3. Undvik Jailbreaking eller Rotning din Smartphone

Skulle du räkna ut vad du ska göra och du jailbreak eller rota telefonen bara på kul och nöje, så hälsosamt för dig. Om du vill få det gjort eftersom du lärt dig om det i nyhetsrapporteringen och vill vara "fri" från restriktioner och begränsningar, måste du undvika den processen helt och hållet. Först av allt, det kan skruva upp telefonen och resultat i mer sorg än glädje. Nästa, du kommer inte att ha möjlighet att förbättra telefonen med de senaste uppdateringarna mot OS eftersom det ska behålla ett läge som inte stöds.

Ja, du har möjlighet att installera vissa program och anpassa konfigurationer som du annars inte göra, Men det betyder att du även installera program som kan innehålla skadlig programvara. Du har det här problemet på Android är att de är mindre begränsad som Apple av vad antar Application Store. Vilket väcker följande punkt.

4. Var försiktig Använda Program du sätter i

Detta är särskilt viktigt på Android-produkter. Google nyligen bort 50,000 applikationer som misstänktes vara adware och spyware. Det kommer inte finnas någon brist på applikationer som innehåller adware och spyware, infektioner eller andra luriga programvara för att stjäla din dator data eller skada telefonen. Apple Application Store erbjuder också denna fråga, men för vissa mycket mindre utsträckning. Apple veterinärer varje ansökan innan den kommer att få indexeras av butiken och rutinmässigt går om att bli av program i butiken som anses bli bryta riktlinjer butiks.

Läs denna artikel som diskuterar hur mycket mer än 32 miljoner Android-produkterna har kontrakte adware och spyware i år och hur 95% av adware och spyware är specifikt mot Android-produkter. Det är bra om du hatar Apple, men sanningen är att om du behöver Android-enhet, du måste vara försiktig med att installera program. Titta in recensioner, avgöra om de har en webbplats, gör en sökning i sökmotorerna med hjälp av programtitel, etc..

5. Utnyttja ett program snarare än webbläsare

Om du gör bank i telefonen eller lager köpa och sälja eller annat som passerar känslig information där telefonen och även på Internet, det är bättre att använda sig av en officiell ansökan om din webbplats eller företag istället för att öppna när du använder webbläsaren i din telefon.

Till exempel, Chase, Bank of usa, Vanguard, ScottTrade, Än, och en hel del andra stora banker sina egna applikationer för iOS och Android. Säkra anslutningar är uppburna på smartphone webbläsare också, men du kommer att vara lite säkrare när du får den officiella ansökan som kan ha extra säkerhetsåtgärder.

6. Kontroll Hur mycket av ett program har tillgång till

Du har förmodligen sett nästa meddelande i din Apple iPhone 100 tillfällen redan:

Du kommer att hitta en mängd av dessa "AppName vill komma åt din data" meddelanden. Data kan vara bilder, läge, kontakter, etc., etc.. Ständigt vara medveten ut på en annan helt enkelt på OK ständigt. Om du klickar på något hela tiden, det är lättare att bara välja Tillåt inte och när du inte kan använda programmet i efterhand, du har möjlighet att för hand gå in och förändra den för att tillåta åtkomst. Många av dessa är mycket berättigade krav, och kommer inte att orsaka någon skada, men det är bättre säker.

På Android, Det är återigen värre eftersom vissa program kommer att begära för behörigheter till allt trots att det normalt inte kommer att kräva det. Läs här Lifehacker publicera om hur du skydda dig från Android-program som begär mycket av behörigheter. Du hittar också mycket fler behörigheter på Android än vad du hittar på iOS, så igen du måste vara mer försiktig om du är en Android-användare.

7. Håll data som stöds

Det är inte bara smart att hålla smartphone med stöd i fall du släpper den i toaletten, men dessutom om det kommer att bli stulen och du har att fjärr torka den ren. Apple-kunder kan installera Find My Apple iPhone applikation, vilket gör att du kan fjärrlåsa telefon och fjärradera det att veta om det har blivit stulen.

Borde du inte ha din dator data stöds, du förlorar allt om den blir stulen. Skulle du stödja den i ditt område eller kanske i molnet, du har förmågan att torka telefonen och få alla dina data tillbaka i din nya telefon. Du kan antingen synkronisera din smartphone till datorn med hjälp av iTunes eller stödja den mot molnet via iCloud.

På Android, det finns en inbyggd backup verktyg, men det är inte säkerhetskopiera allt i telefonen, t.ex. iOS gör. Snarare, du behöver för att vara beroende av tredje part inom Google Play butik för att säkerhetskopiera din telefon helt. Observera att Android erbjuder även en online-torka-funktionen, men du måste ställa den första genom att inrätta vissa applikationer.

8. Anmäl din telefon stulen

Inom de senaste två veckorna, det har varit en stulen telefon databas producerad som delas mellan dina stora trådlösa tjänster. Du har möjlighet att anmäla telefonen stulen vilket kan hindra någon från att koppla upp mot företaget och att dra nytta av data eller minuter. När de försöker torka av den, byta SIM, etc., fortfarande att det inte kommer att tillåta dem att aktivera på tjänsteleverantörer på grund av serienumret. Du kan gå till nästa sida för att anmäla din smartphone stulen och stoppa skurken från att koppla upp till det trådlösa företaget:

PÅ&T, Verizon, Sprint, T-Mobile

9. Uppdatering av OS

Precis som du behöver för att ständigt installera Microsofts säkerhetsuppdateringar för PC, det är smart att installera de senaste uppdateringarna för smartphone. Du har möjlighet att vänta ett par dagar och se till att du kommer att hitta några större problem med uppdateringen som nedbrytning av batteri existens, etc., men när ingenting sticker ut, sedan uppdatera telefonen.

Dessutom att uppgradera OS, Det är också smart att uppdatera program som placeras på din telefon. Det är fantastiskt hur många mobiltelefoner som jag stöter på där du hittar 10, 20, 30 applikationer som har uppdateringar som ingen råkar vara installerad. Enskilda uppdateringar kan innehålla ytterligare funktioner, men många av alternativen är buggfixar, prestanda uppdateringar och säkerhetsfixar.

10. Trådlös & Bluetooth-

När du är borta från hemmet, det är bäst att försöka stänga av trådlösa och bluetooth helt och hållet och använda din 3: e generationen eller 4G-anslutning om du kan. Så fort du ansluter med en opålitlig trådlöst nätverk, du är tillgänglig för cyber-terrorist kontroll för sjuka inom nätverket. Även när du inte är bank eller gör en annan sak som involverar känsliga uppgifter, en hacker kan fortsätta att försöka ansluta med din smartphone och stjäla data, etc..

Om detta handlar Bluetooth, hacking är mindre frekvent, men det är att nå erkännande som folk börjar utnyttja tekniken mer än bara hörlurar. Nu måste klockor kopplat till telefonen via Bluetooth och fitnessband och massor av andra enheter. Om Bluetooth är aktiverad och synlig, det ger cyber-terrorist ett annat sätt att eventuellt börja se de data som skickas mellan din Bluetooth-verktyg och telefonen.

Förhoppningsvis kan dessa tips kan hjälpa dig i den olyckliga situationen där du telefonen blir stulen eller förloras. Jag har personligen behövde torka en Apple iPhone eftersom jag tappade den och sedan erkänt någon var när du använder applikationer och kunskap anslutning. Det kommer definitivt inte att hända igen, även när min telefon blir stulen eller förloras eftersom jag har sett till att det är så skyddat som du eventuellt kan. För dem som har alla andra strategier för att förvärva din smartphone, berätta för oss inom kommentarerna. Njuta!

Källa: Online-tech-tips

Knappen Dela