rrënjë

Çfarë A “Root Një Phone” Do të thotë

Q: “Kam dëgjuar rrënjë një telefon ose telefon rrënjosur, rooting, etj. në forume Android, por unë nuk e di se çfarë do të thotë. A mund të shpjegojë atë në terma të thjeshtë?”

rrënjë një telefon

Në “rrënjë” telefoni juaj do të thotë për të fituar qasje rrënjë (Të drejtat Administrator) në OS të telefonit tuaj. Është programe të ngjashme kandidon si administrator në Windows. Kur ju merrni një telefon të ri, ndërsa ka një shumë të settings ju mund të shkulje, ju mund të ndryshojë vetëm ajo që prodhuesi i ju lejon të. Me qasje rrënjë, ju mund të modifikoj Apps e telefonit në nivel shumë më të thellë, edhe sistemi operativ.

Ju e dini, shumica e telefonave kanë qasje të kufizuar në lidhje me atë që ju mund të dhe nuk mund të bëjë më të. Kjo nuk është një gjë e keqe, për shkak se ajo mund të mbajnë përdoruesit nga aksidentalisht thyer diçka që ata nuk duhet të luajnë me, si sistemit fotografi. Megjithatë, diçka që ata të kufizuar nuk janë me të vërtetë aq misioni kritike.

Për shembull, ata mund të para-instaluar disa aplikacione të panevojshme në telefonin tuaj që ju nuk mund të uninstall, por rooting telefonin tuaj do t'ju japë këtë leje. Ai gjithashtu do të ju lejojnë për të përmirësuar në versionet e reja të Android para prodhuesi ose ofruesi qelizë bërë përditësimet në dispozicion për ju. Çfarë është më tepër, ju mund të flash ROM porosi në telefonin tuaj.

Rooting mund voids garanci tuaj, dhe ka një shans të vogël që ju mund të thyejnë plotësisht telefonin tuaj përgjithmonë. Ju duhet të marrë atë seriozisht. Por ajo është ende krejtësisht e vlefshme për të gjitha goodies ju merrni qasje të.

Për më shumë informacion, ju mund të lexoni këto:

Çfarë mund të përfitojë nga rooting?
A ka ndonjë rreziqet për çrrënjosjen telefonin tuaj?
Çfarë është nisjes dhe se si për të zhbllokuar?
Si për të çrrënjosur telefonin tuaj Android dhe tabletë?
Si për të mbështetur telefon Android

Share Button