BitLocker encryption

Si të encrypt një drive USB për pagesë

Ju mund të kërkoni për disa free software encryption për USB drive tuaj ose hard drive. Pak ditë më parë, Unë kam qenë duke u përpjekur për të gjetur një USB encryption software për dajën tim. Por më në fund kam gjetur veten duke kërkuar deri dhe neglizhuar çfarë qëndron afër në dorë. Në të vërtetë, duke përdorur ndërtuar në mjet të Windows të quajtur BitLocker është e mirë si ajo është e sigurtë dhe nuk kërkon pagë shtesë.

Si për të mundësuar BitLocker për të encrypt drive USB

First of all, ju duhet të bëni të sigurtë që sistemi operativ të kompjuterit tuaj është çdo shije jo-shtëpi e Windows Vista / 7/8 / 8.1 / 10. Sepse shijet shtëpi e Windows Vista / 7/8 / 8.1 / 10 nuk kanë mjet BitLocker në to. Edhe, çdo version të Windows përpara Windows Vista nuk ka BitLocker.

1. Identifikohuni me llogari administratori në Windows tuaj.
2. Fut USB drive në kompjuterin tuaj dhe klikoni dy herë Kjo PC në desktop.
3. Djathtas-klikoni drive USB dhe klikoni Turn On BitLocker.

encrypt-usb-drive-1

4. Zgjidhni si ju doni të zhbllokuar këtë makinë. Ju mund të përdorni një fjalëkalim ose një kartë smart. Këtu unë përdorni një fjalëkalim për të zhbllokuar me makinë në këtë demonstratë. (Përdorimin e fjalëkalimin do të jetë më e lehtë.)

encrypt-usb-drive-2

5. Zgjidhni një mënyrë për të mbështetur kyç tuaj të rimëkëmbjes. Ju mund ta ruani atë në llogarinë tënde të Microsoft, një dosje në kompjuter, ose të shtypura kyç shërim. Unë zgjedh ruaj për një fotografi.

encrypt-usb-drive-3

Shënim: Shërim Çelësi është çelësi rezervë që ju mund të përdorni për të hyrë në të koduar USB drive tuaj në rast se ju harroni fjalëkalimin tuaj ose të humbasin kartën tuaj smart.

6. Në Ruaj BitLocker kyç shërim si kuti, zgjidhni një vend ruaj, dhe pastaj klikoni Ruaj.
7. në vijim Zgjidhni se sa e drive tuaj për të encrypt dritare, choose Vetëm hapësirë ​​në disk përdorur encrypt, e cila do të jetë më i shpejtë, dhe klikoni Next.

encrypt-usb-drive-4

8. Kliko Filloni encrypting nëse ju jeni gati.

encrypt-usb-drive-5

9. Prisni derisa procesit encrypt e plotë. Kjo do të marrë një kohë të gjatë, ju lutemi të jetë i durueshëm.

encrypt-usb-drive-6

Si për të fikur BitLocker

Go to Control Panel, kërcitje Sistem dhe Siguri, kërcitje BitLocker Drive Encryption, atëherë ju mund të shihni statusin encryption e çdo makinë.

Kliko Turn Off BitLocker, dhe pastaj klikoni Dekodojnë Drive. Prisni derisa procesin e plotë.

Dencrypt-usb-drive

Share Button