Rreziqet-to-rrënjë

A ka ndonjë rrezik për të çrrënjosur një pajisje Android

Ju mund të shihni shumë tutorial ju tregojnë se si për të çrrënjosur telefonin tuaj ose tabletë, por rrallë përmend ndonjë rreziqet e mundshme. Pra, këtë artikull do të përgjigjem disa pyetjeve në lidhje me rreziqet e rooting.

I lidhur:

Çfarë është rrënja?
Çfarë mund të përfitojë nga rooting?
Hape bootload tuaj
Si për të çrrënjosur pajisjen tuaj Android
Si për të mbështetur telefon Android

A do të ketë potencial për tulla pajisje?

Yes, është e mundur. Që ju jeni duke luajtur me sistemin fotografi tuaj ju bëni të drejtuar një rrezik bricking telefonin tuaj (Telefoni duke u dhënë një ekuivalent papërdorshme shtetit për një tullë). Por ajo duhet të jetë shumë e vështirë në qoftë se ju ndiqni udhëzimet me kujdes. Ju e dini, atje janë dhjetëra mijëra përdoruesit e Android kanë rrënjosur telefonat e tyre me sukses. Edhe në qoftë se me të vërtetë ju tullave telefoni, ajo mund të rikthehet 99% e herë vetëm me ndezje një firmware apo ndezje mbrapa të aksioneve firmware.

A do të pavlefshme garanci e mia?

Pa dyshim. Por në shumicën e rasteve ju keni mundësinë për të rivendosur telefonin tuaj me një kusht që ata nuk do të dinë se ju rrënjosur telefonin tuaj. Dhe nganjëherë ata as nuk kontrolloni për të parë nëse keni rrënjosur telefonin tuaj, kur ju të ktheheni atë.

Unë do të ndalojë marrjen e përditësime?

Jo, rooting nuk do t'ju ndalojë marrjen e ndonjë më të reja. Nëse ju rrënjë dhe për të mbajtur të aksioneve ROM ose flash një ROM aksioneve, ju ende do të merrni OTA përditësim (por drejtimin e një update do un-root telefonit tuaj). Dhe në qoftë se ju flash një ROM porosi, ju gjithashtu mund të merrni më të reja e veta të vazhdueshme (si CyanogenMod, Pananoid).

Do policët shfaqen në derën time e përparme të nesërmen?

Jo, rooting telefonin tuaj nuk është e paligjshme. Pra, mos u bëni merak për këtë. Përveç, kush e di atë!

Çdo gjë tjetër duhet të dini rreth rooting?

Jo, vërtet, rooting është një proces relativisht pa dhimbje me një shumë prej këtyre “lehtë një kontakt (një)mjete rrënjë” dhe madje edhe atëherë ka një bollëk i udhëzon në rrugë dhe ndihmë nga XDA për të udhëzuar ju dhe troubleshoot çdo problem që mund të ketë. Por nëse ju jeni të kënaqur me telefonin tuaj vetëm mënyrën se si ajo është e, atëherë nuk rrënjë.

Për të mësuar se si për të çrrënjosur, ju lutem të bëjë disa lexim në lidhje me pajisjen tuaj në Bibël e Android: XDA-Developers.

Share Button