smartphone-sigurisë

Më i lartë 10 Smartphone Këshilla Security

smartphone-sigurisë

Ju keni më shumë gjasa lexuar një marrëveshje e madhe në lidhje me cyber-terrorist dhe vetëm sa për të mbrojtur pc tuaj, por për çfarëdo arsye, shumë njerëz nuk shqetësohen se shumë për sigurinë e smartfonëve. Ndoshta për shkak se ajo nuk është vetëm si një disk tradicionale të vështirë në të cilën ju të ruajtur të gjitha dokumentet tuaja, images, videos, etj, por konsumatorët e sotme hyperactive smartphone ruajtur të mjaftueshme në internet informacion të detajuar që është mjaft e ndjeshme të cilat të tjerët, si cyber-terrorist, për fat të mirë do të gëzojnë duke marrë, ndërsa ju jeni surfing neto në kafene lokale.

për fat të mirë, Siguria smartphone është arritur tërheqje dhe ju do të gjeni një numër hapash që ju mund të marrë për të ndihmuar të ndaluar smartphone tuaj nga të qenit i komprometuar. vërtet, shumë e masave të njëjta ju jeni duke marrë për të mbrojtur pc tuaj mund të përdoret për të mbrojtur smartphone tuaj too. Për ata që kanë të gjitha strategjitë tuaja për marrjen e smartphone tuaj, Na tregoni në komente.

1. Përdorimi passcodes Kudo

Nëse ju posedojnë një telefon Android ose ndoshta një Apple iPhone, ju jeni në gjendje për të parandaluar përdorimin e pajisjes tuaj me shtimin e një kodkalimin ose ndoshta një model lock në Android. Kjo masë e drejtpërdrejtë e sigurisë mund të parandaluar informacione të ndjeshme nga të duke u parë nga të tjerët. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për ata që kanë një shumë të aplikacioneve të instaluara ku të dhënat private është ruajtur si aplikimet financiare (nenexhik, aplikimet bankare, etj), aplikacionet ditar (DayOne), aplikacionet shënim (Evernote), etj. Në disa nga këto aplikacionet si nenexhik dhe DayOne, ju mund të përfshijnë një kod të veçantë për aplikimin tuaj, që ne gjithmonë të bëjë më tepër në drejtim të kodkalimin për të mbrojtur ekranin shtëpi.

Ekran Shtëpia Kodi i hyrjes është e domosdoshme për shkak se shumë prej aplikacioneve email (Mail në iPhone mollë dhe Gmail në Android) nuk kanë asnjë ide të vijë me një zgjedhje për kodkalimin email-it tuaj. Emails mund të përmbajnë shumë të dhëna personale dhe gjithashtu, pasi që shumë njerëz vizitojnë partive dhe pastaj të lënë telefonat e tyre mbi tavolina dhe sportelet, është e super të lehtë për dikë që të snoop rreth sende tuaj.

2. Safeguard iCloud juaj & Llogaria Google

Faktori 2 që shumë njerëz nuk e kuptojnë është kur dikush ndoshta mund të merrni në iCloud ose Google llogarinë tuaj, ata janë në gjendje për të marrë qasje në të dhënat e shumta të cilat ju mund të krijimin dhe redaktimi nga smartphone tuaj. Gjatë këtyre raste, kjo është një shqetësim thelbësor për të lejuar verifikimin 2-hap në këto dy llogari. Unë kam shkruar se si për të siguruar llogarinë tuaj Google dhe vetëm si të saktë backup setup dhe shërim zgjedhje për verifikimin 2-hap.

Kjo është goxha absurde, megjithatë Apple ID tuaj thelb kontrollon përdorimin e secilit dhe çdo shërbim Apple që aktualisht është në dispozicion nga iTunes në iCloud në fytyrë kohë të iMessage, etj, etj. Nëse një person të ketë qasje për Apple ID tuaj, they are able to ruin your Apple existence including removing your apple iphone, iPad and Mac remotely. It’s virtually exactly the same problem with Google. Your Google account essentially logs you into all Google services from YouTube to Gmail to Google Play to Google Maps to Google Calendar to Picasa to Google , etj, etj, etj.

3. Avoid Jailbreaking or Rooting Your Smartphone

Should you figure out what you’re doing and also you jailbreak or root your phone just for fun and pleasure, then healthy for you. If you wish to get it done since you learned about it in news reports and wish to be “free” from constraints and limitations, then you need to steer clear of the process altogether. Së pari, it may screw up your phone and result in more grief than happiness. tjetër, you will not have the ability to improve your phone using the latest updates towards the OS since it’ll maintain an unsupported mode.

po, you are able to install some applications and personalize configurations you could otherwise not do, however that means you’re also installing applications that could contain malicious software. You have this problem on Android being that they are less limited as Apple by what adopts the application store. Which raises the following point.

4. Be Cautious Using the Applications You Put In

This is particularly important on Android products. Google lately removed 50,000 applications which were suspected to be adware and spyware. There will not be any lack of applications which contain adware and spyware, infeksione apo ndonjë software tjetër të poshtër për të vjedhur të dhënat e kompjuterit tuaj ose të dëmtojë telefonin tuaj. Dyqan Apple Aplikacioni ofron edhe këtë çështje, por në një farë mase më të vogël. veterinerët Apple Çdo aplikim para se ajo do të merrni indeksuar nga dyqani dhe në mënyrë rutinore shkon në lidhje me marrjen e shpëtoj të aplikacioneve në dyqan që konsiderohen të bëhen të thyer udhëzimet dyqan.

Lexoni këtë artikull që diskuton se si një shumë më tepër se 32 milion produkte Android u kanë kontraktuar adware dhe spyware këtë vit dhe vetëm sa 95% e adware dhe spyware është specifik për produktet Android. Kjo është në rregull duhet ti urren Apple, por e vërteta është nëse keni nevojë për pajisje Android, ju duhet të jenë të kujdesshëm në lidhje instalimit të. Shikoni në kritikat, përcaktuar që ata të kenë një faqe interneti, perform a search in the search engines using the application title, etj.

5. Make use of an Application Rather than the Browser

If you are doing banking in your phone or stock buying and selling or other things that passes sensitive information involving the phone and also the Internet, it’s better to make use of an official application for your site or company instead of opening while using browser in your phone.

për shembull, Chase, Bank of the usa, Vanguard, ScottTrade, nenexhik, and a lot of other large banking institutions their very own applications for iOS and Android. Secure connections are supported on smartphone browsers also, but you will be a bit safer when you get the official application that could have extra security measures.

6. Control How much of an Application Have Access To

You’ve most likely seen the next message in your apple iphone 100 occasions already:

You will find a variety of these “AppName Want to Access Your Data” messages. Data could be photos, location, Kontaktet, etj, etj. Continually be conscious out on another simply click OK constantly. Should you click anything constantly, it’s easier to just choose Don’t Allow and when you cannot make use of the application afterwards, you are able to by hand go in and alter it to permit access. Many of these are extremely legitimate demands and won’t cause any harm, but it’s better safe.

On Android, it’s again worse because some applications will request for permissions to everything despite the fact that it normally won’t require it. Lexoni këtë Lifehacker publikojë në lidhje me se si për të mbrojtur veten nga aplikacionet e Android që kërkojnë një shumë të lejeve. Ju do të gjeni edhe shumë më lejet në Android se sa ju do të gjeni në iOS, kështu që përsëri ju duhet të jenë më të kujdesshëm në qoftë se ju jeni një përdorues Android.

7. Mbani Data Përkrahur

Kjo nuk është vetëm i zgjuar për të mbajtur smartphone mbështetur vetëm në rast se ju heqin atë në tualet, por edhe nëse ajo do të merrni të vjedhura dhe ju keni marrë për të remotely fshij atë të pastër. konsumatorët Apple mund të instaloni Gjej postimet e mia aplikacionin Apple iPhone, i cili ju mundëson për të remotely bllokohet një telefon dhe të remotely fshij atë duke e ditur se ka qenë e vjedhur.

Nëse ju nuk e keni mbështetur të dhënat tuaja, ju do të humbni gjithçka, nëse ajo është e vjedhur. Duhet të mbështesin atë në zonën tuaj, ose ndoshta në një re, ju do të keni mundësinë për të fshij telefonin tuaj dhe të marrë të gjitha të dhënat tuaja mbrapa në telefonin tuaj të ri. Ju ose mund të sinkronizoni smartphone tuaj për kompjuterin tuaj duke përdorur iTunes ose mbështetur atë në drejtim të resë nëpërmjet iCloud.

On Android, ka një ndërtuar në mjet backup, megjithatë kjo bën gjithçka nuk backup në telefonin tuaj të tilla si iOS bën. më tepër, ju do të duhet të varet nga aplikacionet e palës së tretë në kuadër të Play Store Google për të backup telefonin tuaj plotësisht. Vini re se Android gjithashtu ofron një linjë fshij tipar, por ju duhet të setup atë më parë duke krijuar aplikacione të caktuara.

8. Raportoni telefonin tuaj vjedhur

Brenda dy të fundit prej disa javësh, there’s been a stolen phone database produced that’s shared between your major wireless service providers. You are able to report your phone stolen which may prevent anybody from hooking up towards the company and taking advantage of data or minutes. When they attempt to wipe it, switch the SIM, etj, still it won’t permit them to activate on the service providers due to the serial number. You can go to the next pages to report your smartphone stolen and stop the crook from hooking up to the wireless company:

AT&T, Verizon, Sprint, T-Mobile

9. Update the OS

Exactly like you need to constantly install Microsoft security updates for the PC, it’s smart to install the most recent updates for the smartphone. Ju jeni në gjendje të prisni disa ditë dhe të bëjë të sigurt që ju do të gjeni asnjë vështirësi të mëdha me update si degradimin e ekzistencës së baterisë, etj, por kur asgjë nuk qëndron jashtë, pastaj update telefonit.

Përveç kësaj për përmirësimin e OS, ajo është gjithashtu e mençur për të rinovuar aplikacionet e vendosura në telefonin tuaj. Është e mahnitshme se numri i telefonave celularë kam takim, ku ju do të gjeni 10, 20, 30 Aplikacionet të cilat kanë më të reja të cilat asnjë nuk ndodh që të jetë i instaluar. Individët më të reja mund të përfshijnë tipare shtesë, por shumë e opsioneve janë fixes bug, updates performancës dhe fixes sigurisë.

10. pa tel & Bluetooth

Kur ju jeni larg nga shtëpia, është më mirë për të përpiqen dhe të çaktivizoni wireless dhe Bluetooth krejt dhe të punësojë brez të 3 ose lidhjen 4G, nëse ju jeni në gjendje për të. Sa më shpejt që ju lidheni me një rrjet pa tel untrusted, ju jeni në dispozicion për të kontrolluar cyber-terrorist për sufferers brenda rrjetit. Edhe kur ju nuk jeni bankare ose duke bërë një tjetër gjë e cila përfshin të dhëna të ndjeshme, një hacker mund të vazhdojnë të përpiqen për të lidh me smartphone tuaj dhe të vjedhin të dhënat, etj.

Nëse kjo përfshin Bluetooth, Hacking është më pak të shpeshta, por kjo është arritur njohjen si njerëzit fillojnë të bëjnë përdorimin e teknologjisë më tej vetëm kufje. Tani ju duhet të watches lidhur me telefonin tuaj nëpërmjet Bluetooth dhe palestër bandat dhe shumë pajisje të tjera. Nëse Bluetooth është aktivizuar dhe discoverable, ajo ofron cyber-terrorist një mënyrë të ndryshme për të ndoshta të fillojnë të shohin të dhënat duke kaluar midis mjet tuaj Bluetooth dhe telefonin tuaj.

Shpresojmë se këto pointers mund t'ju ndihmojnë në situata të ardhur keq në të cilën ju telefoni është vjedhur ose të humbur. Unë kam nevojë personalisht për të fshirë një iPhone Apple që i ka rënë atë dhe pastaj të njihet dikush ishte duke përdorur aplikacionet dhe lidhjen e njohurive. Kjo sigurisht nuk do të ndodhë përsëri, edhe kur telefoni im është vjedhur ose të humbur, sepse unë e kam siguruar se është aq e mbrojtur si ju ndoshta mund. Për ata që kanë çdo strategji të tjera për marrjen e smartphone tuaj, Na tregoni në komente. gëzojnë!

Burim: Online-TECH-tips

Share Button