Criptare BitLocker

Cum Pentru a cripta o unitate USB gratuit

S-ar putea în căutarea unor software de criptare gratuit pentru unitatea USB sau hard disk. Cu câteva zile în urmă, Am fost încercarea de a găsi un software de criptare USB pentru unchiul meu. Dar în final m-am trezit în căutarea departe și neglija ceea ce se află la îndemână. De fapt, utilizând instrumentul pentru Windows built-in numit BitLocker este cel mai bun, deoarece este sigur si nu necesita plata suplimentara.

Cum pentru a permite BitLocker pentru a cripta unitatea USB

Mai întâi de toate, trebuie să vă asigurați că sistemul de operare al computerului este orice gust non-acasă de Windows Vista / 7/8 / 8.1 / 10. Deoarece arome de origine ale Windows Vista / 7/8 / 8.1 / 10 nu au instrument BitLocker în ele. De asemenea, orice versiune de Windows, înainte de Windows Vista nu are BitLocker.

1. Autentifica-te cu contul de administrator pentru Windows.
2. Introduceți unitatea USB la computer și faceți dublu clic Acest PC pe desktop.
3. Faceți clic dreapta pe unitatea USB și faceți clic pe Activare BitLocker.

cripta-usb-şofer-1

4. Alege modul în care doriți pentru a debloca această unitate. Aveți posibilitatea să utilizați o parolă sau un card inteligent. Aici am folosi o parolă pentru a debloca unitatea în această demonstrație. (Utilizând parola va fi mai ușor.)

cripta-usb-şofer-2

5. Selectați un mod de a spate sus cheia de recuperare. Puteți să-l salvați în contul dvs. Microsoft, un fișier de pe computer, sau imprima tasta de recuperare. Aleg salva într-un fișier.

cripta-usb-şofer-3

Notă: Cheia de recuperare este cheia de rezervă pe care le puteți utiliza pentru a accesa unitatea USB criptate în cazul în care ati uitat parola sau pierde cardul inteligent.

6. În Salvați BitLocker cheie de recuperare cât mai cutie, alegeți o locație Salvare, și apoi faceți clic pe Salvați.
7. pe următoarele Alegeți cât de mult a unității pentru a cripta fereastră, alege Numai spațiu pe disc utilizat cripta, care ar fi mai rapid, și faceți clic pe Următor.

cripta-usb-şofer-4

8. Clic Începeți criptare dacă sunteți gata.

cripta-usb-şofer-5

9. Așteptați până când procesul de criptare completă. Aceasta va dura mult timp, te rog fii rabdator.

cripta-usb-şofer-6

Cum de a opri BitLocker

Du-te la Panou de control, clic Sistem și securitate, clic Criptare unitate BitLocker, atunci puteți vedea starea de criptare a fiecărei unități.

Clic Opriți BitLocker, și apoi faceți clic pe Decrypt unitate. Așteptați până când procesul de complet.

dencrypt-usb-şofer

Butonul de share