root

Hva gjør “roten en telefon” Mener

Q: “Jeg hørte rot en telefon eller forankret telefon, heie, etc.. i android fora, men jeg vet ikke hva det betyr. Du kan forklare det enkelt?”

roten en telefon

Å “root” telefonen betyr å få root-tilgang (administratorrettigheter) på OS på telefonen. Det er lignende programmer som kjører som administrator i Windows. Når du får en ny telefon, Det finnes en rekke innstillinger kan du justere, Du kan bare endre hva produsenten kan du. Med root-tilgang, Du kan endre telefonen apps på aller dypeste nivå, med operativsystemet.

Du vet, de fleste telefoner har begrenset tilgang om hva du kan og ikke kan gjøre på det. Dette er ikke en dårlig ting, fordi det kan holde brukere fra å utilsiktet bryte noe de ikke rotet med, som systemfilene. Men, noe de begrenset er egentlig ikke så virksomhetskritiske.

For eksempel, de kan forhåndsinstallere noen unødvendige programmer på telefonen som du ikke kan avinstallere, men heie telefonen vil gi deg denne tillatelsen. Det vil også tillate deg å oppgradere til nyere versjoner av Android før produsenten eller cell leverandøren gjøre oppdateringer tilgjengelig for deg. Hva er mer, Du kan flash tilpassede ROMene på telefonen.

Heie mai ugyldig garantien, og det er en liten sjanse at du kunne helt bryte telefonen alltid. Du bør ta det seriøst. Men det er fortsatt helt verdt det for alle godbitene du får tilgang til.

For mer informasjon, Du kan lese dette:

Hva kan jeg få fra heie?
Er det noen risiko til roten telefonen?
Hva er bootloader og hvordan å låse opp?
Hvordan til Android telefonen og tavle?
Sikkerhetskopiere Android telefon

Share-knapp