root

Hva Gjør “Root en telefon” Mean

Q: “Jeg hørte root en telefon eller rotfestet telefon, rooting, etc.. i android fora, men jeg vet ikke hva det betyr. Kan du forklare det på en enkel måte?”

roten en telefon

Å “root” telefonen betyr å få root-tilgang (administratorrettigheter) på OS på telefonen. Det er tilsvarende programmer som kjører som administrator i Windows. Når du får en ny telefon, mens det er mange innstillinger du kan justere, du kan bare endre hva produsenten gjør at du kan. Med root-tilgang, du kan endre telefonens apps på den aller dypeste nivå, og med operativsystemet.

Du vet, de fleste telefoner har begrenset tilgang om hva du kan og ikke kan gjøre på det. Dette er ikke en dårlig ting, fordi det kan holde brukerne fra uhell bryte noe de ikke burde rote med, som systemfilene. Men, noe de begrenset er egentlig ikke så virksomhetskritiske.

For eksempel, de kan forhåndsinstallere noen unødvendige programmer på telefonen din at du ikke kan avinstallere, men rooting telefonen vil gi deg denne tillatelsen. Det vil også tillate deg å oppgradere til nyere versjoner av Android før produsenten eller mobilleverandøren gjøre oppdateringer tilgjengelig for deg. Hva er mer, du kan blinke tilpassede ROM på telefonen.

Rooting kan blir garantien ugyldig, og det er en liten sjanse for at du kan helt ødelegge telefonen for alltid. Du bør ta det på alvor. Men det er fortsatt helt verdt det for alle godbitene du får tilgang til.

for mer informasjon, du kan lese disse:

Hva får jeg fra heie?
Er det noen risiko å heie telefonen?
Hva er bootloader og hvordan du kan låse opp?
Hvordan root din Android-telefon og tablet?
Slik sikkerhetskopierer Android-telefon

Share-knapp