låse-bootloader-på-android

Hvor å låse opp bootloader på Android-enhet

Hva er bootloader

Bootloader er et stykke kode som forteller din Android-enhet operativsystem hvordan å starte opp. Det er vanligvis låst fordi produsenten ønsker å holde seg til sine Android OS versjon, som er spesielt utviklet for enheten. Med bootloader låst, du kan ikke tilpasse avising (f.eks. blinke en Custom ROM).

Forberedelse

Låse opp Bootloader

Advarsel: Låse bootloader blir garantien ugyldig. Det er også helt våtservietter (formater) Android telefonens interne minne inkludert programmer, kontakter, tekstmeldinger, bilder og så videre.

1. Aktiver USB debugging på enheten. (Guide her)

2. Koble enheten til datamaskinen via en USB-kabel. Hvis du er første gang til å gjøre det, du vil få en pop-up ber om tillatelse.

Tillat usb feilretting

3. Åpne terminal på datamaskinen (trykker Win R, skriv cmd og trykk Enter), endre mappen til plattform Tools i Android SDK. Typisk, det ser omtrent slik ut, men du må finne den nøyaktige banen der du installerte Android SDK på datamaskinen:
C:/Android SDK / ADT-bundle-windows-x86_64-20131030 / SDK / platform-tools /

For å endre mappebanen, du trenger for å sette "cd" foran det, så hele kommandoen vil se ut slik:
cd C:/Android SDK / ADT-bundle-windows-x86_64-20131030 / SDK / platform-tools /

CMD

4. Deretter kan du skrive inn følgende kommandolinje for å starte enheten inn boot modus:
ADB omstart bootloader

5. Når enheten er i boot modus, skriver følgende kommandolinje:
fastboot enheter

6. Nå kan du se enhetens serienummer. Hvis du ikke kan se serienummeret, og i stedet se “<venter på enheten>”, installere “Android SDK.

7. Deretter skriver du følgende kommandolinje og trykk på Enter-tasten:
boot oem unlock

8. En ansvarsfraskrivelse vil vises på din enhet som må aksepteres. Bruk volumtastene til å velge alternativet “Ja”, og trykk på strømknappen for å bekrefte valget.

låse opp bootloader

9. Hvis enheten ikke automatisk omstart, starte det fra menyen.

Gratulerer, du enheten er nå ulåst.

Som Android er en åpen kildekode OS og er tilgjengelig på mange forskjellige hardware, hver produsent har sin egen versjon av bootloader. Mange av dem tilbyr metoder for å hjelpe deg å låse opp bootloader på deres hjemmeside.

Noen produsenter og operatører ikke tillater bootloader opplåsing, men du kan ofte finne en vei rundt det i XDA Developers forum.

Share-knapp