BitLocker encryptie

Hoe maak je een USB-drive voor Vrije versleutelen

U mag op zoek naar een aantal gratis encryptie software voor uw USB-stick of harde schijf. Een paar dagen geleden, Ik probeerde om een ​​USB-encryptie software voor mijn oom vinden. Maar uiteindelijk vond ik mezelf op zoek ver en verwaarlozen wat dicht bij de hand ligt. Werkelijk, met behulp van de ingebouwde Windows instrument genaamd BitLocker is de beste als het is veilig en vereist geen extra loon.

Hoe om BitLocker in staat te stellen USB-schijf te versleutelen

Allereerst, moet je ervoor zorgen dat het besturingssysteem van de computer is een niet-thuis smaak van Windows Vista / 7/8 / 8.1 / 10. Omdat thuis smaken van Windows Vista / 7/8 / 8.1 / 10 niet BitLocker instrument in hen hebben. Ook, elke versie van Windows voor Windows Vista heeft BitLocker niet.

1. Login met administrator-account om uw Windows-.
2. Steek de USB-schijf aan op uw computer en dubbelklik Deze PC op het bureaublad.
3. Klik met de rechtermuisknop op de USB-drive en klik op Turn On BitLocker.

coderen-usb-toer-1

4. Kiezen hoe u deze schijf te ontgrendelen. U kunt een wachtwoord of een smartcard gebruiken. Hier een wachtwoord gebruik ik om de schijf te ontgrendelen in deze demonstratie. (Met behulp van het wachtwoord zal het makkelijker zijn.)

coderen-usb-toer-2

5. Selecteer een manier om een ​​back-up van uw herstel sleutel. U kunt opslaan op je Microsoft-account, een bestand op de computer, of het herstel toets te drukken. Ik kies Opslaan naar een bestand.

coderen-usb-toer-3

Noot: Het herstel sleutel is de back-up sleutel die u kunt gebruiken om toegang tot uw versleutelde USB-drive in het geval u uw wachtwoord vergeet of verliest uw smartcard.

6. In de Save BitLocker herstel sleutel als doos, kiest u een opslaglocatie, en klik vervolgens op Save.
7. op deze Kies hoeveel van uw schijf te versleutelen raam, kiezen Alleen versleutelen gebruikte schijfruimte, die sneller zou, en klik Volgende.

coderen-usb-toer-4

8. Klikken Start het versleutelen Als je klaar bent.

coderen-usb-station-5

9. Wacht tot het coderen proces voltooid. Dit zal een lange tijd in beslag nemen, Wees geduldig.

coderen-usb-toer-6

Hoe uit te schakelen BitLocker

Gaan naar Bedieningspaneel, klikken Systeem en beveiliging, klikken BitLocker Drive Encryption, dan kunt u de encryptie status van elke schijf te zien.

Klikken Turn Off BitLocker, en klik vervolgens op Decoderen Drive. Wacht tot het proces voltooid.

dencrypt-usb-drive

Share knop