BitLocker encryptie

Hoe te coderen een USB Drive gratis

U kunt op zoek naar enkele gratis encryptiesoftware voor uw USB-drive of harde schijf. Een paar dagen geleden, Mij watertje trying voor het vinden van een USB-encryptiesoftware voor mijn oom. Maar uiteindelijk vond ik mezelf ver te zoeken en te verwaarlozen wat ligt binnen handbereik. Werkelijk, met behulp van de ingebouwde Windows tool genaamd van BitLocker is de beste als het is veilig en geen extra betalen vereist.

Het inschakelen van BitLocker voor het coderen van USB-drive

Allereerst, hebt u om ervoor te zorgen dat het besturingssysteem van de computer elke niet-home-smaak van Windows Vista/7/8/8.1/10 is. Want thuis smaken van Windows Vista/7/8/8.1/10 geen BitLocker hulpmiddel in hen hebben. Ook, elke versie van Windows voordat Windows Vista geen BitLocker heeft.

1. Meld u aan met uw Windows administrator-account.
2. Sluit de USB-stick op uw computer en dubbelklik Deze PC op het bureaublad.
3. Met de rechtermuisknop op de USB-drive en klik op BitLocker inschakelen.

coderen-usb-toer-1

4. kiezen hoe u wilt ontgrendelen op dit station. U kunt een wachtwoord of een smartcard. Hier gebruik ik een wachtwoord voor het ontgrendelen van het station in deze demonstratie. (Met behulp van wachtwoord zal gemakkelijker worden.)

coderen-usb-toer-2

5. Selecteer een manier om back-up van de herstelsleutel. U kunt het op uw Microsoft-account, een bestand op de computer, of print de herstelsleutel. Ik kies opslaan naar een bestand.

coderen-usb-toer-3

Noot: De herstelsleutel is de back-toets die u gebruiken kunt voor toegang tot uw versleutelde USB-drive in het geval u uw wachtwoord bent vergeten of verliezen van uw smartcard.

6. In de BitLocker-herstelsleutel als opslaan vak, Kies een opslaan locatie, en klik vervolgens op Opslaan.
7. op de volgende Kies hoeveel van uw schijf te versleutelen venster, kiezen Gebruikte schijfruimte alleen coderen, dat zou sneller, en klik Volgende.

coderen-usb-toer-4

8. Klikken Beginnen met coderen Als u klaar bent.

coderen-usb-station-5

9. Wacht tot het coderen proces voltooid. Dit duurt een lange tijd, Wees geduldig.

coderen-usb-toer-6

Het uitschakelen van BitLocker

Gaan naar Het Configuratiescherm, te klikken Systeem en beveiliging, te klikken BitLocker-stationsversleuteling, Vervolgens kunt u de versleutelingsstatus van elk station.

Klikken BitLocker uitschakelen, en klik vervolgens op Decoderen van station. Wachten tot het proces voltooid.

dencrypt-usb-drive

Share knop