ρίζα

Τι σημαίνει “Root Ένα τηλέφωνο” Σημαίνω

Q: “Άκουσα ρίζα ένα τηλέφωνο ή ριζωμένη τηλέφωνο, ριζοβολία, κλπ.. στο Android φόρουμ, αλλά δεν ξέρω τι σημαίνει. Μπορείτε να το εξηγήσετε με απλά λόγια?”

ξεριζώσουμε ένα τηλέφωνο

Να “ρίζα” το τηλέφωνό σας σημαίνει να αποκτήσουν πρόσβαση root (δικαιώματα διαχειριστή) με το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου σας. Είναι παρόμοια προγράμματα που εκτελούνται ως διαχειριστής στα Windows. Όταν παίρνετε ένα νέο τηλέφωνο, ενώ υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις που μπορείτε να τσίμπημα, το μόνο που μπορεί να αλλάξει ό, τι ο κατασκευαστής σας δίνει τη δυνατότητα να. Με πρόσβαση root, μπορείτε να τροποποιήσετε τις εφαρμογές του τηλεφώνου σε πολύ βαθύτερο επίπεδο, ακόμη και το λειτουργικό σύστημα.

Ξέρετε, τα περισσότερα τηλέφωνα έχουν περιορισμένη πρόσβαση όσον αφορά τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε σε αυτό. Αυτό δεν είναι ένα κακό πράγμα, επειδή μπορεί να κρατήσει τους χρήστες από λάθος να χαλάσετε κάτι που δεν πρέπει να το χάος με, όπως τα αρχεία του συστήματος. Ωστόσο, κάτι που περιορίζεται δεν είναι πραγματικά τόσο κρίσιμες.

Για παράδειγμα, μπορούν να προ-εγκαταστήσει μερικά περιττά εφαρμογές στο τηλέφωνό σας, ότι δεν μπορείτε να απεγκαταστήσετε, αλλά ριζοβολία το τηλέφωνό σας θα σας δώσει αυτή την άδεια. Θα επιτρέψει επίσης σε σας για να κάνετε αναβάθμιση σε νεότερες εκδόσεις του Android πριν από τον κατασκευαστή ή τον πάροχο των κυττάρων κάνουν τις ενημερώσεις στη διάθεσή σας. Τι είναι πιο, μπορείτε να αναβοσβήνουν έθιμο ROM σε κινητό σας.

Ριζοβολία μπορεί να ακυρώνει την εγγύησή σας, και υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ότι θα μπορούσε να σπάσει τελείως το τηλέφωνό σας για πάντα. Θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη. Αλλά εξακολουθεί να είναι εντελώς αξίζει τον κόπο για όλα τα καλούδια θα έχετε πρόσβαση σε.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να τα διαβάσετε:

Τι κερδίζω από την ριζοβολία?
Υπάρχουν κίνδυνοι για να ξεριζώσουμε το τηλέφωνό σας εκεί?
Τι είναι bootloader και πώς να ξεκλειδώσετε?
Πώς να ξεριζώσουμε το Android κινητό σας τηλέφωνο και το tablet?
Τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας τηλέφωνο Android

Κουμπί κοινοποίησης