Γιατί να ρίζα

Τι κερδίζω Από ριζοβολώντας

Έχω τις ρίζες τηλέφωνό μου. Και τώρα τι? Τι κερδίζω από την ριζοβολία?” Αυτό είναι μια κοινή ερώτηση από εκείνους που έχουν τις ρίζες τους ακριβώς τα τηλέφωνά τους. Πραγματικά, πριν να ξεριζώσει το τηλέφωνό σας, μπορεί να θέλετε να ξέρετε τι εφαρμογές, ROM και άλλα οφέλη που μπορείτε να πάρετε από ριζοβολία. Και εδώ είναι γιατί θα πρέπει να ξεριζώσουμε το Android κινητό σας τηλέφωνο.

Σχετικά:

Τι είναι η ρίζα μέση?
Κίνδυνοι ριζοβολία τηλεφώνου σας
Πώς να ξεκλειδώσετε bootloader σας
Πώς να ξεριζώσουμε το Android συσκευή σας
Τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας τηλέφωνο Android

Κατάργηση εγκατάστασης bloatware

Ο κατασκευαστής του τηλεφώνου προσθέτει πάντα το δικό εφαρμογές του στο τηλέφωνο, που συχνά χαρακτηρίζονται ως εφαρμογές του συστήματος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να απεγκατασταθεί (π.χ.: Μουσική Hub της Samsung, Κόμβο βιβλίο κλπ). Μπορούν να κάνουν το τηλέφωνό σας αργά και καταλαμβάνουν μνήμη και χώρο. Με πρόσβαση root, μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά.

Καταργήστε την εγκατάσταση bloatware

Overclock ή underclock CPU

Με μια εφαρμογή όπως το SetCPU, μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα του επεξεργαστή του τηλεφώνου σας με overclocking (ορίσετε τη συχνότητα της CPU max σας ψηλότερα από το κανονικό αξία του) ή underclocking (που είναι χαμηλότερη από την αξία λεπτό της). Overclocking βοηθάει αν θέλετε να εκτελέσετε μια εφαρμογή που χρειάζεται υψηλές απαιτήσεις. Ενώ underclocking βοηθά να πάρει μια καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνουν τον επεξεργαστή σας overclocked όταν παίζετε παιχνίδια γραφικά υψηλής έντασης, αλλά τα έχουν συντάξει το ελάχιστο ρεύμα όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη.

SetCPU για τους χρήστες root

Καλύτερα αντιγράφων ασφαλείας

Το Google κάνει καλά τη δουλειά της διατήρησης των επαφών, ταχυδρομείο, μηνύματα, ημερολόγια, Φωτογραφίες, εφαρμογές και άλλα Google-Y πράγματα σε τάξη. Αλλά με μια εφαρμογή που ονομάζεται Τιτανίου αντιγράφων ασφαλείας, όχι μόνο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των εφαρμογών σας, αλλά επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων που αποθηκεύονται σε αυτές τις εφαρμογές.

αντίγραφο ασφαλείας του τιτανίου

Λήψη ενημερώσεων ταχύτερη

Android τηλέφωνο κατασκευαστές να λαμβάνουν πάντοτε μήνες για να απελευθερώσει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις Android (και μερικά τηλέφωνα έχουν ακόμη καμία πιθανότητα να αναβαθμίσετε). Όταν η Google ανακοίνωσε Lollipop, ίσως να ήταν ακόμα να πάρετε το JellyBean. Γιατί λοιπόν εξακολουθούν να περιμένουν για το τελευταίο λειτουργικό σύστημα, όταν θα μπορούσε απλά να ξεριζώσουμε το τηλέφωνό σας και να το πάρετε τώρα? Ποιος έχει την υπομονή?

Κοινότητα των προγραμματιστών του Android είναι συχνά σε θέση να πάρει το νέο λειτουργικό σύστημα σε ένα τηλέφωνο μήνες πριν ο φορέας απελευθερώνει την ενημέρωση. Μόλις είστε ριζωμένη, το μόνο που χρειάζεται για να βρείτε την έκδοση του λειτουργικού συστήματος που θέλετε και να το εγκαταστήσετε (βελτιστοποιημένη για συγκεκριμένη συσκευή σας).

Αυτοματοποιήστε τα πάντα

Με ένα φοβερό app Tasker, που χρησιμοποιεί το "εάν αυτό, στη συνέχεια ότι «η νοοτροπία, μπορείτε να κάνετε το τηλέφωνό σας μια ιδιοφυΐα. Αυτό μπορεί να αυτοματοποιήσει τα πάντα στο τηλέφωνό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να φιμώσουν αυτόματα το τηλέφωνό σας τη νύχτα, ενεργοποιήσετε το Wi-Fi σας όταν είστε στο σπίτι, ανοίξει app μουσική όταν συνδέεστε με το Bluetooth του αυτοκινήτου σας. Πραγματικά, δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση root, αλλά αν έχουν τις ρίζες τους, μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από ό, τι νομίζετε. Για περισσότερες αυτοματοποίηση έμπνευση, check out εδώ.

Tasker

Flash μια προσαρμοσμένη ROM

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα πλεονεκτήματα των ριζοβολία. Ένα έθιμο ROM είναι βασικά μια προσαρμοσμένη έκδοση του Android, μπορεί να είναι μια κανονική έκδοση του Android, προσθέτει μερικές χρήσιμες λειτουργίες, προσθέτει πολλά πραγματικά μοναδικά χαρακτηριστικά, ή να αλλάξετε το Android σας από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα. Με τον τρόπο, CyanogenMod είναι ένα πολύ δημοφιλές rom που πολλοί άνθρωποι βάζουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

CyanogenMod

Σημείωση: Δεν χρειάζεται πραγματικά πρόσβαση root να αναβοσβήνει ένα έθιμο ROM, αν και θα πρέπει να ξεκλειδώσετε bootloader σας (μια διαδικασία που μερικές φορές έρχεται πακέτο με πρόσβαση root). Και πρέπει πάντα να κάνετε ένα αντίγραφο ασφαλείας πριν από την εγκατάσταση οποιασδήποτε ROM, γιατί ενδέχεται να χρειαστεί να διαγράψουν όλα τα δεδομένα και μνήμη cache του τηλεφώνου σας πριν την εγκατάσταση ενός ROM.

Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν και άλλα οφέλη που μπορείτε να σκάψουν μόνοι σας. Στο τέλος, Οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι η ριζοβολία θα τούβλο τηλέφωνό σας για πάντα, γι 'αυτό παρακαλώ να είστε προσεκτικοί. Αλλά νομίζω ότι αξίζει το ρίσκο.

Κουμπί κοινοποίησης