Η κρυπτογράφηση BitLocker

Πώς να κρυπτογραφηθεί ένα USB drive για το Ελεύθερο

Μπορείτε να ψάχνουν για κάποιο ελεύθερο λογισμικό κρυπτογράφησης για τη μονάδα δίσκου USB ή σκληρό δίσκο. ΛΙΓΕΣ μερες πριν, Προσπαθούσα να βρούμε ένα λογισμικό κρυπτογράφησης USB για το θείο μου. Αλλά τελικά βρήκα τον εαυτό μου που αναζητούν μακριά και να παραμελεί αυτό βρίσκεται κοντά στο χέρι. Πραγματικά, χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο εργαλείο των Windows που ονομάζεται BitLocker είναι η καλύτερη, δεδομένου ότι είναι ασφαλές και δεν απαιτεί καμία πρόσθετη αμοιβή.

Πώς να ενεργοποιήσετε το BitLocker για την κρυπτογράφηση μονάδας δίσκου USB

Καταρχάς, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας είναι οποιοσδήποτε μη-home γεύση των Windows Vista / 7/8 / 8.1 / 10. Επειδή το σπίτι γεύσεις των Windows Vista / 7/8 / 8.1 / 10 δεν έχει το εργαλείο BitLocker σε αυτά. Επίσης, οποιαδήποτε έκδοση των Windows Vista πριν από τα Windows δεν έχει BitLocker.

1. Σύνδεση με λογαριασμό διαχειριστή στα Windows σας.
2. Τοποθετήστε τη μονάδα USB στον υπολογιστή σας και κάντε διπλό κλικ Αυτός ο υπολογιστής στην επιφάνεια εργασίας.
3. Κάντε δεξί κλικ στη μονάδα δίσκου USB και κάντε κλικ Ενεργοποίηση BitLocker.

κρυπτογράφηση-usb-μονάδα δίσκου-1

4. Επιλέξτε πώς θέλετε να ξεκλειδώσετε αυτή τη μονάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό πρόσβασης ή μια έξυπνη κάρτα. Εδώ μπορώ να χρησιμοποιήσω έναν κωδικό πρόσβασης για να ξεκλειδώσετε τη μονάδα σε αυτή τη διαδήλωση. (Χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης θα είναι πιο εύκολο.)

κρυπτογράφηση-usb-μονάδα δίσκου-2

5. Επιλέξτε έναν τρόπο για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας κλειδί ανάκτησης σας. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο λογαριασμό σας Microsoft, ένα αρχείο στον υπολογιστή, ή να εκτυπώσετε το κλειδί αποκατάστασης. Επιλέγω να αποθηκεύσετε σε ένα αρχείο.

κρυπτογράφηση-usb-μονάδα δίσκου-3

Σημείωση: Το κλειδί αποκατάστασης είναι το κλειδί δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση σε κρυπτογραφημένο USB drive σας σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή να χάσετε την έξυπνη κάρτα.

6. Στο Αποθήκευση BitLocker κλειδί αποκατάστασης, όπως κουτί, επιλέξτε μια θέση αποθήκευσης, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Αποθηκεύσετε.
7. στην ακόλουθη Επιλέξτε τον τρόπο ένα μεγάλο μέρος της κίνησης για την κρυπτογράφηση παράθυρο, επιλέξτε Κρυπτογράφηση χώρο που χρησιμοποιείται στο δίσκο μόνο, Ποια θα είναι ταχύτερη, και κάντε κλικ στο Επόμενος.

κρυπτογράφηση-usb-μονάδα-4

8. Κλικ Ξεκινήστε την κρυπτογράφηση αν είστε έτοιμοι.

κρυπτογράφηση-usb-μονάδα δίσκου-5

9. Περιμένετε μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας κρυπτογράφηση. Αυτό θα πάρει πολύ χρόνο, Παρακαλώ να είστε υπομονετικοί.

κρυπτογράφηση-usb-μονάδα δίσκου-6

Πώς να απενεργοποιήσετε το BitLocker

Πηγαίνετε στο Πίνακας Ελέγχου, κλικ Σύστημα και Ασφάλεια, κλικ Κρυπτογράφηση μονάδων δίσκου BitLocker, Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε την κατάσταση κρυπτογράφησης κάθε μονάδας.

Κλικ Απενεργοποίηση BitLocker, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Αποκρυπτογράφηση μονάδας. Περιμένετε μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

dencrypt-usb-drive

Κουμπί κοινοποίησης