корен

Какво Прави “Root A Phone” Означава

Q: “Чух корен телефон или вкоренени телефона, вкореняване, и т.н.. в Android форуми, но аз не знам какво означава това. Можеш ли да го обясня с прости думи?”

корен телефон

За “корен” вашия телефон означава да спечелят корен достъп (администраторски права) на операционната система на телефона си. Той е подобен изпълняват програми като администратор в Windows. Когато получите нов телефон, Макар че има много настройки, които могат да настроят, можете да промените само това, което производителят ви позволява да. С корен достъп, можете да модифицирате приложения на телефона на много дълбоко ниво, дори операционната система.

Знаеш ли, повечето телефони имат ограничен достъп по отношение на това, което може и не може да се направи по него. Това не е лошо нещо, защото може да се запази потребители от случайно счупване нещо, което не трябва забъркваш с, като системни файлове. Обаче, нещо, което те ограничава не са наистина толкова критични.

Например, те могат да инсталират предварително някои ненужни приложения на телефона си, че не можете да деинсталирате, но вкореняване вашия телефон ще ви даде това разрешение. Тя също така ще ви позволи да преминете към по-нови версии на Android преди производителя или доставчика на клетъчната направи актуализациите достъпни за вас. Какво повече, можете да мига потребителски ROMs на телефона си.

Пристрастията могат да анулира гаранцията си, и има малък шанс, че може да се разградят напълно телефона си завинаги. Вие трябва да го вземат на сериозно. Но тя все още е напълно си заслужава за всички екстри можете да получите достъп до.

за повече информация, можете да прочетете тези:

Какво да спечелят от пристрастията?
Има ли някакви рискове за изкореняване на телефона си?
Какво е буутлоудъра и как да отключите?
Как да се изкорени вашия Android телефон и таблет?
Как да направите резервно копие на Android телефон

Сподели бутон