Защо да корен

Какво да спечелите от вкореняване

Имам вкоренени телефона ми. Сега какво? Какво да спечелят от пристрастията?” Това е често срещан въпрос от тези, които току-що са вкоренени телефоните си. Всъщност, преди да се изкорени вашия телефон, Вие може да искате да знаете какво приложения, ROMs и други обезщетения, може да получите от пристрастията. И тук е защо трябва да се изкорени вашия Android телефон.

Сроден:

Какво е среден корен?
Рискове от пристрастията телефона си
Как да отключите вашата буутлоудъра
Как да се изкорени вашето устройство Android
Как да направите резервно копие на Android телефон

Uninstall пълнеж

Производителя на телефона, винаги добавя свои собствени приложения за телефона, които често са маркирани като системни приложения и по този начин не може да се деинсталира (например: Music Hub на Samsung, Book хъб т.н.). Те могат да направят телефона си бавно и заемат памет и място. С корен достъп, можете да се отървете от тях.

деинсталиране bloatware

Overclock или underclock CPU

С един апартамент, като SetCPU, можете да контролирате скоростта на процесора на телефона си, като овърклок (настроите CPU макс честота по-висока от стандартната си стойност) или underclocking (го настроите по-ниска от неговата мин стойност). Overclocking помага, ако искате да стартирате приложение, което се нуждае от високи изисквания. Докато underclocking помага за получаване на по-добър живот на батерията.

Например, Можете да направите своя процесор овърклокнат, когато играеш на графика игри, но трябва да ги привлече минимум мощност, когато екранът е изключен.

SetCPU за root потребители

По-добро архивиране

Google върши добра работа за запазване на контактите, поща, съобщения, календари, снимки, приложения и други Google-Y нещата в ред. Но с един апартамент, наречено Titanium Backup, не само да архивирате всичките си приложения, но също така може да направите резервно копие на всички данни, съхранявани в тези приложения.

Титан гръб

Получаване на актуализации по-бързо

Android производители на телефони винаги да отнеме месеци, за да се освободи най-новите актуализации за Android (и някои телефони дори нямат шанс да обновите). Когато Google обяви, Lollipop, Може би сте били все още, за да получите Джо заминава. Така че защо да чакате още за най-новата операционна система, когато може просто да се изкорени вашия телефон и да се получи точно сега? Кой има търпението?

Общност от разработчици на Android-често са в състояние да получите най-новата операционна система върху телефонните месеца преди превозвач пуска актуализацията. След като сте вкоренени, просто трябва да намерите версия на операционната система, която искате и да го инсталирате (оптимизирана за вашия конкретен устройство).

Автоматизиране на всичко

С едно страхотно ап TASKER, която използва "Ако това, тогава, че "манталитет, можете да направите вашия телефон гений. Тя може да се автоматизира всичко на телефона си. Например, можете автоматично да затвори устата на телефона си през нощта, включване на Wi-Fi, когато сте у дома, отворят музика ап когато се свържете с Bluetooth на вашия автомобил. Всъщност, тя не се нуждае от корен достъп, но ако се коренят, той може да направи много повече, отколкото си мислите. За повече автоматизация вдъхновение, разгледайте тук.

Калъфи

Flash обичай ROM

Това е един от най-добрите предимствата на вкореняване. A обичай ROM е в основата на обичая версия на Android, тя може да бъде в наличност версия на Android, добавя няколко удобни функции, добавя много наистина уникални характеристики, или да промените вашия Android от главата до петите. Между другото, CyanogenMod е много популярен ROM, че много хора, поставени на своите телефони.

CyanogenMod

Бележка: Вие всъщност не се нуждаят корен достъп до мига обичай ROM, макар че ще трябва да отключите буутлоудъра (процес, който понякога идва в пакет с корен достъп). И винаги трябва да направите резервно копие, преди да инсталирате ROM, защото може да се наложи да изтрие всички данни и кеш на телефона си, преди да инсталирате ROM.

Допълнение към горните, Има и други ползи, които можете да копаят от себе си. В края, Аз трябва да ви напомня, че пристрастията ще тухла телефона си завинаги, затова моля бъдете предпазливи. Но мисля, че си струва риска.

Сподели бутон