Отключи-bootloader-на-андроид

Как да отключите Bootloader на Android устройство

Какво е буутлоудъра

Bootloader е част от код, който разказва на операционната система на устройството си Android как да зареди. Тя обикновено е заключена, защото си производител искам да се придържат към Android OS версия, който е специално създаден за вашето устройство. С буутлоудъра заключена, вие не можете да персонализирате своя deice (напр. мига персонализирана ROM).

Подготовка

Отключване на Bootloader

Предупреждение: Отключване буутлоудъра анулира гаранцията си. Той също така напълно кърпички (формати) вътрешни памет включително приложения вашия Android телефона си, контакти, текстови съобщения, снимки и т.н..

1. Активиране на USB отстраняване на грешки на вашето устройство. (Пътеводител тук)

2. Свържете вашето устройство към компютъра чрез USB кабел. Ако сте за първи път да го направят, вие ще получите изскачащо молба за разрешение.

позволи на usb отстраняване на грешки

3. Отворете терминала на компютъра си (натиснете Win R, въведете CMD и натиснете Enter), промените папката на платформа Tools в Android SDK. Обикновено, тя изглежда нещо като това, но вие трябва да намерите точния път, когато сте инсталирали Android SDK на вашия компютър:
° С:/Android SDK / ADT сноп витрини-x86_64-20131030 / SDK / платформа инструменти /

За да промените пътя на папката, трябва да поставите "CD" пред него, така че цялата команда ще изглежда така:
CD ° С:/Android SDK / ADT сноп витрини-x86_64-20131030 / SDK / платформа инструменти /

CMD

4. Тогава, моля въведете следната команда линия, за да зареди устройството в режим Fastboot:
ADB рестартиране буутлоудъра

5. След като устройството е в режим Fastboot, въведете следния команден ред:
Fastboot устройства

6. Сега можете да видите устройството сериен номер. Ако не можете да видите серийния си номер, и вместо да види “<чака за устройство>”, инсталирайте “Android SDK.

7. След това въведете следния командния ред и натиснете клавиша:
Fastboot OEM отключване

8. Опровержение ще покаже на устройството ви, че трябва да се приеме,. Използвайте клавишите за сила на звука, за да изберете опцията “Да”, и натиснете бутона за захранване, за да потвърдите избора.

отключване на буутлоудъра

9. Ако устройството не се рестартира автоматично, тя се рестартира от менюто.

Честито, ви устройство е вече отключена.

Както Android е с отворен код OS и е на разположение на много различен хардуер, всеки производител има своя собствена версия на буутлоудъра. Много от тях са методи, за да ви помогне да отключите буутлоудъра на уебсайта си.

Някои производители и превозвачи не позволяват буутлоудъра отключване, но често може да се намери начин около това, че в Форум XDA Developers.

Сподели бутон