гръб-android-телефон

Как да направите резервни копия на Android телефони

Това е добър навик, за да архивирате данните от телефона редовно. Защото никога не знаеш кога ще имате нужда от него. Например, вкореняване телефона си, мига на ROM са рисковани, може да загубите вашата важна информация.

В този урок, ние ще се представим 4 начини да направите резервно копие на вашия Android телефон.

 1. Копиране на данни до Computer
 2. Използвайте Google услуги
 3. Използвайте Гражданска App
 4. Използвайте Mobile Transfer Software

Метод 1: Копиране на данни до Computer

Както Android телефон може да бъде монтиран като външен твърд диск на компютъра, когато свържете телефона с Android към компютър чрез USB кабел, вие ще видите един нов диск в My Computer. Отворете го и вие ще получите достъп до всички файлове. След това копирайте всички файлове в папка на вашия компютър.

Бележка: За потребители на Mac, трябва да инсталирате File Transfer за Android на Mac.

копие-Фото-към-pc-1
копие-Фото-към-pc-2
копие-Фото-към-pc-3

Това е лесно, надясно?

Метод 2: Използвайте Backup Service Google

Google предоставя много удобно Auto Backup Service. Можете да направите резервно копие на данни и настройки в профила си в Google.

Какви данни и настройки ще бъдат подкрепени

 • Контакти
 • Календар и настройки
 • Wi-Fi мрежи & пароли
 • Настройките на Gmail
 • Начало екран тапети
 • Apps инсталирани чрез Google Play
 • Настройки на дисплея (Яркост & Сън)
 • Език &Входни настройки

Стъпки за да направите резервно копие на вашите данни с помощта на Android Backup Service

1. Отваряне на устройството си Настройки
2. Докосване Backup & нулиране
3. Проверете "Архивиране на данните ми."

архивиране и проучване

Може да попитате, какво да кажем за снимки и музика? Не се притеснявайте, можете също така да архивирате снимки, видеоклипове, файлове, и музика от вашето устройство с помощта на Google акаунт и по други начини.

1. За снимки, видеоклипове, можете да използвате Auto Backup за автоматично резервно копие на тях в профила си в Google. Уверете се, че сте Auto Backup поддръжка на вашия телефон.
2. За файлове и папки, моля отидете на Google Диск (drive.google.com).
3. За музика, можете да изтеглите и инсталирате Music Manager на вашия компютър, и да го използвате, за да качите вашите музикални файлове в Google Play.
4. За SMS и повикване Logs, можете да инсталирате SMS Backup + App. Това е доста популярен с 4.4/5 Оценка на Google Play.

Добре, Google действително предоставя различни методи, за да направите резервно копие на вашите данни. Но това не е удобно, ако искате да направите резервно копие на всички данни. Нека да видим някои по-удобни начини.

Метод 3: Използвайте Гражданска App

Можете да направите резервно копие на почти всичко на телефона си от някои платени приложения на трети страни (изисква корен). Тук ще ви запознаем 3 приложения, и всички от тях имат безплатна версия:

 1. Titanium Backup PRO Key
 2. G Cloud Backup
 3. Хелий (Premium)

Моля, посетете линковете по-горе, за да получите повече информация.

Метод 4: Използвайте Phone Transfer

Първи, моля изтеглите и инсталирате Phone Transfer. Той има Windows и Mac версия.

Стартиране на софтуера за прехвърляне. Когато свържете телефона с компютъра, ще видите прозореца по-долу. Натиснете Back Up Your Phone,

С Phone Transfer, можете да направите резервно копие на вашите контакти, SMS, приложения, звуков, видеоклипове, снимки, Обадете Logs и календари. Проверете тези, съдържанието, което искате да направите резервно копие и кликване Започнете Transfer.

андроид телефон

По подразбиране, архивния файл ще бъде записан в C:\Users Administrator Documents Wondershare MobileTrans Backup. Можете да промените спаси път в Настройки.

Бележка: Ако искате да възстановите телефона си. Стартиране на софтуера и изберете Възстановяване От архивирания > MobileTrans, Софтуерът ще открие архивираните файлове на компютъра автоматично. Проверете цялото съдържание, което искате да възстановите и натиснете Започнете Transfer.

от-mobiletrans-Възстан

Сподели бутон