Шифроването

Как да криптиране на USB диск за Свободен

Можете да търсите някакъв безплатен софтуер за криптиране за вашето USB устройство или твърд диск. Преди няколко дни, Аз се опитвах да намеря USB криптиране софтуер за чичо ми. Но най-накрая се озовах търси далеч и да се пренебрегва това, което лежи на една ръка разстояние. Всъщност, с помощта на вградения в Windows инструмент на име BitLocker е най-доброто, тъй като е защитен и не изисква допълнително заплащане.

Как да се даде възможност на BitLocker за шифроване на USB диск

Най-напред, вие трябва да се уверите, че операционната система на компютъра ви е всяко несъответствие на дома аромат на Windows Vista / 7/8 / 8.1 / 10. Защото домашни вкусове на Windows Vista / 7/8 / 8.1 / 10 не разполагат с BitLocker инструмент в тях. Също, всяка версия на Windows, преди Windows Vista не разполага с BitLocker.

1. Влез с администраторски акаунт на вашия Windows.
2. Поставете USB устройството към компютъра и щракнете два пъти Това PC на работния плот.
3. Щракнете с десния бутон на USB устройство и натиснете Turn On BitLocker.

Шифровай-usb-устройство-1

4. Избирам как искате да отключите тази кола. Можете да използвате парола или смарт карта. Тук използвам парола за отключване на устройството в тази демонстрация. (Използването парола ще бъде по-лесно.)

Шифровай-usb-устройство-2

5. Изберете начин да направите резервно копие на вашия ключ за възстановяване. Можете да го запишете на вашия акаунт Microsoft, файл на компютъра, или отпечатате клавиша за възстановяване. Аз избирам запишете във файл.

Шифровай-usb-устройство-3

Бележка: Ключът за възстановяване е ключът за архивиране, които можете да използвате, за да получите достъп до криптирани USB диск в случай че забравите паролата си или да загубят вашата смарт карта.

6. В Save BitLocker ключ за възстановяване, както е кутия, изберете място спасяване, и след това щракнете върху Save.
7. за следното Изберете колко от вашето устройство за криптиране прозорец, избирам Само Encrypt употребяван дисково пространство, което ще бъде по-бързо, и кликнете До.

Шифровай-usb-устройство-4

8. Натиснете Започнете криптиране ако сте готови.

Шифровай-usb-устройство-5

9. Чакай завърши процеса криптиране. Това ще отнеме много време,, Моля, бъдете търпеливи.

Шифровай-usb-устройство-6

Как да изключите BitLocker

Отиди на Контролен панел, щракване Система и защита, щракване BitLocker за шифроване на устройства, След това можете да видите състоянието на криптиране на всяка кола.

Натиснете Изключване BitLocker, и след това щракнете върху Decrypt Драйв. Чакай завърши процеса.

dencrypt-usb-устройство

Сподели бутон