рискове-към-корен

Съществуват ли рискове да се изкорени An Android Device

Можете да видите много уроци ви казва как да се изкорени вашия телефон или таблет, но рядко се споменават никакви потенциални рискове. Така че тази статия ще отговори на няколко въпроса за рисковете от вкореняване.

Сроден:

Какво е корен?
Какво да спечелят от пристрастията?
Отключване на bootload
Как да се изкорени вашето устройство Android
Как да направите резервно копие на Android телефон

Има ли потенциал да тухла устройството?

Да, е възможно. Тъй като вие играете с вашите системни файлове, което правите тече риск от bricking телефона си (телефона е оказана в неизползваемо състояние, еквивалентен на една тухла). Но тя трябва да бъде много малко вероятно, ако следвате инструкциите внимателно. Знаеш ли, има десетки хиляди Android потребители са вкоренени телефоните си успешно. Дори ако наистина ви тухла телефона, може да бъде възстановена 99% на времето само с мигаща друг фърмуер или мига обратно на фондовата фърмуера.

Дали ще е нищожен ми гаранция?

Определено. Но в повечето случаи имате възможност да възстановите телефона си до състояние, че те никога няма да знаеш, че си корени телефона си. И понякога те дори не се провери, за да видите, ако сте вкоренени телефона ви, когато го върне.

Ще спра да получавате известия?

Не, вкореняване няма да спра да те получава никакви актуализации. Ако се изкорени и да запази склад ROM или флаш фондова ROM, вие пак ще получите OTA ъпдейт (но работи на актуализация ще ООН кореновата си телефон). И ако мига обичай ROM, можете да получите своите собствени постоянни актуализации (като CyanogenMod, Pananoid).

Ще ченгетата се показват най вратата ми на следващия ден?

Не, вкореняване телефонът ви не е незаконно. Така че не се притеснявайте за това. Освен това, кой го знае!

Всичко друго трябва да знам за вкореняване?

Не, наистина, вкореняване е сравнително безболезнено процес с много от тези “лесно с едно докосване (a)кореноплодни инструменти” и дори тогава има множество ръководства и помощ от XDA да ви води и отстраняване на всички проблеми, които може да имате. Но ако сте доволни от вашия телефон, просто начина, това е, Тогава не се корени.

За да научите как да се изкорени, моля, направете нещо за четене за устройството на Библията на Android: XDA-Developers.

Сподели бутон